Przepis na pyszny krem do napoleonki

Szybka Napoleonka

Szybka Napoleonka

Ekspresowa napoleonka składa się   z herbatników i pysznego kremu budyniowego. Przepis na tą napoleonkę dostałam od swojej kuzynki
Napoleonka

Napoleonka

     Domowe ciasto francuskie, delikatny, waniliowy krem. Jeden placek, przeznaczony na górę ciasta, pokroić (najlepiej nożem z ząbkami) na kwadraty, takiej wielkości, jakiej mają być kremówki
Kremówka (Napoleonka)

Kremówka (Napoleonka)

Gotowy krem budyniowy wyłożyć na blat ciasta, wyrównać, odstawić do lodówki aby stężał na około godzinę
"Napoleonki"

"Napoleonki"

Nadzienie do napoleonek to krem patissiere albo bita śmietana, a białą dekoracją u Juli jest lukier fondant, zaś u mnie gruba warstwa cukru pudru
Krem budyniowy

Krem budyniowy

Jest pyszny. *jak chcesz, możesz dodać kilka kostek czekolady do jeszcze ciepłego kremu – otrzymasz krem czekoladowy
Napoleonka

Napoleonka

Masa to pyszny, delikatny, waniliowy budyń, które świetnie zmiękcza ciasto, a całość smakuje wyśmienicie
Napoleonka

Napoleonka

W moim rodzinnym domu napoleonka zawsze podawana była na półkruchym, domowym cieście i charakteryzowała się ciężkim, budyniowym kremem
Napoleonka na krakersach

Napoleonka na krakersach

Zagubiłam gdzieś przepis, z którego zawsze korzystałam przygotowując krem do tego bardzo szybkiego ciasta, więc posłużyłam się przepisem stąd, pominęłam tylko budyń waniliowy - bez niego też masa wyszła pyszna i gęsta, a zamiast wanilii dodałam cukier waniliowy
Ciasto zimowe

Ciasto zimowe

Ciasto w oryginale ma tylko jedną warstwę ciasta, ale jak dla mnie było za suche, dlatego ciasto podwoiłam i dodałam krem z napoleonki, tyle że też trochę zmieniony i taką wersją też sie dzielę z Wami
Podsumowanie akcji "Świąteczne Słodkości!"

Podsumowanie akcji "Świąteczne Słodkości!"

Piernik staropolski dojrzewający - Szczypta SłodyczyPiernik staropolski dojrzewający - Kuchenne algorytmyBajeczny piernik z powidłami na mące orkiszowej - Smaczne-ZdrowePiernik staropolski - etap I - Lena GotujePiernik błyskawiczny - Mój przepis na życiePiernik staropolski przekładany - Ciasteczkowy potwórStaropolski piernik dojrzewający - Studnia MioduPiernik białoruski po wegańsku - Przepisy MikołajaPiernik z marcepanem i powidłami - Kuchenne ŁasuchowaniePiernik staropolski - Kuchenne szaleństwaPiernik (bez leżakowania) - Kolorowy PrzepisownikDojrzewająca masa piernikowa - Zapach ApetytuSzybki, wilgotny i pyszny piernik na mące orkiszowej - Smaczne-ZdrowePiernik wyborny - Brunetka w kuchniDobry piernik z zeszytu babci - Szóste nieboPiernik kawowy - Przepisy MikołajaCzekoladowy piernik z powidłami - The taste of sweetPiernik z suszonymi śliwkami - Smakołyki BerenikiPiernik staropolski - Moja Domowa Świątynia SmakuPiernik marchewkowy z rodzynkami - Moja Domowa Świątynia SmakuPiernik w czekoladzie - Around the flavorsPiernik z powidłami - Moje domowe kucharzeniePiernik z Migdałowego Przylądka na mące palonej (ekspresowy) - Szczypta słodyczyPiernik z powidłami i polewą kakaowo-arakową - Różowa PateraPiernik wyborny siostry Anieli - Smakowy RajKrajanki miodowe - Ciasteczkowy potwórPiernik last minute - Testowanie przez gotowaniePiernik razowy - Shabby EatPiernik staropolski dojrzewający - My Culinary ArtSzybki piernik KROK PO KROKU - Moje domowe kucharzeniePiernik z powidłami śliwkowymi - Zapach ApetytuPiernik - Bake with OlaBożonarodzeniowy piernik - La dolce Vita
Kremówka

Kremówka

Zimne ciasto oprószamy cukrem pudrem i wstawiamy na noc (ewentualnie na kilka godzin) do lodówki. Dodatkowo
Pani Walewska

Pani Walewska

migdałów) i przepyszny, maślany budyniowy krem. Nie wiem doprawdy, dlaczego zabrałam się za nie dopiero dwa tygodnie temu, pewnie z tego samego powodu, co zawsze - nikt nie chciał ciasta, a z kremem to już po prostu grzech do potęgi n-tej
Kremówka

Kremówka

Ciasto francuskie wykładamy na dużą blachę, na papierze do pieczenia. Nigdy jej nie zamawiam w kawiarenkach, kremówkinapoleonki to nie moja bajka smakowa
Napoleonka z kremem jagodowym

Napoleonka z kremem jagodowym

     Pyszna, jagodowa wersja Napoleonki. Krem- lekki, jagodowo- budyniowy. Krem. Wlać do garnka, zagotować do momentu zgęstnienia