Przepis na puszysty biszkopt na tort

Biszkopt idealny do tortów

Biszkopt idealny do tortów

Biszkopt równo rośnie, nie opada, jest bardzo miękki i puszysty. Mój ulubiony przepis na biszkopt z którego zawsze korzystam przy robieniu tortów
Puszysty biszkopt cytrynowy

Puszysty biszkopt cytrynowy

Jajka powinny być w temperaturze pokojowej, a mąka przesiana. Sekretem udanego tortu jest biszkopt (obok masy oczywiście)
Puszysty biszkopt

Puszysty biszkopt

Gotowe przestudzić na blacie kuchennym a następnie wyjąć z tortownicy i odłożyć do całkowitego wystygnięcia
PUSZYSTY BISZKOPT Z  6  JAJ

PUSZYSTY BISZKOPT Z 6 JAJ

Białka ubijamy na sztywno,dodajemy cukier i dalej ubijamy. Dobry i wysoki biszkopt to podstawa kiedy robimy tort
Puszysty biszkopt

Puszysty biszkopt

Biszkopt jest najczęściej wykorzystywaną podstawą do przeróżnych tortów i ciast. Do żółtek dodajemy cukier i miksujemy kilka minut aż do "białości" na jednolitą masę
BISZKOPT - TORT Z TRUSKAWKAMI

BISZKOPT - TORT Z TRUSKAWKAMI

Delikatny, puszysty biszkopt z masą śmietankową i świeżymi, pachnącymi latem truskawkami. Gotowy biszkopt wyjmujemy natychmiast z piekarnika i rzucamy go z wys
Biszkopt genueński i propozycja tortu

Biszkopt genueński i propozycja tortu

Upieczony biszkopt będzie rumiany, puszysty, a jego brzegi będą lekko odstawać od tortownicy. Ponadto biszkoptową masę można użyć nie tylko do zrobienia tortu, ale także do przygotowania małych babeczek, które potem przełoży się dowolnym kremem
Puszysty tort imieninowy

Puszysty tort imieninowy

Przykryj trzecim biszkoptem i nasącz. Biszkopt. Dziś mam dla Was przepis na chyba najbrzydszy tort jaki popełniłam, ale jest tak pyszny, że muszę się podzielić przepisem
Tort Śnieżna Truskawka

Tort Śnieżna Truskawka

Puszysty biszkopt przełożyłem kremem ze śmietanki kremówki i białej czekolady. ) Pierwszy raz do ciasta użyłem biszkoptu rzucanego, który po upieczeniu upuszcza się na podłogę
Tort czekoladowy

Tort czekoladowy

) Biszkopt kakaowy wyszedł bardzo puszysty (można go odwrócić do góry nogami, gdyby była górka). Biszkopt do tego tortu, po upieczeniu, należy rzucić z wysokości ok