Przepis na pstrag pietruszka folia

3 Zapisać
PSTRAG PIECZONY i FENKUL w BIALYM WINIE

PSTRAG PIECZONY i FENKUL w BIALYM WINIE

Zapraszam na pstrąga pieczonego w ziołach z marchewka ,cytryna  na liściach szpinakuPstrąga oczyściłam ,wymyłam w zimnej wodzie ,natarłam ziołami  (pieprzem kolorowym ,pietruszka,i starta skorka z limonki,posypałam gruba sola morska )Do wnetrza  ryby włożyłam plastry cytryny i marchewkiSkropiłam rybę  oliwa , zawinęłam w folie aluminiowa i upiekłam,(podałam na świeżych liściach szpinaku )Gdy ryba się piekła ugotowałam ziemniaki i  sałatkę z kopru włoskiego  2 szt Fenkułu-czyli kopru włoskiego pokroiłam w plastry  grubości ok 1 cm  podsmażyłam   tak by się zrumienił na maśle   dodałam pol szklanki białego wytrawnego winai ząbek czosnku ,doprawiłam sola i pieprzemdusiłam pod przykryciem Wylozylam na talerz skropilam sokiem z cytryny posypałam świeżą bazylia i zielonymi kocówkami z bulw   fenkułu  Smacznego
Więcej przepisów na %s strony