Przepis na pstrąg w piekarniku

212 Zapisać
Pstrąg pieczony w piekarniku

Pstrąg pieczony w piekarniku

Pstrągi nacieramy solą na zewnątrz oraz w środku. olej do posmarowania folii aluminiowej. Jedna połowa będzie przeznaczona na plasterki do dekoracji, które kładziemy na rybie już po upieczeniu
63 Zapisać
Pstrąg pieczony w piekarniku.

Pstrąg pieczony w piekarniku.

Pstrąga dokładnie myjemy i usuwamy wnętrze. Przygotowanie. Po tym pstrąga polewamy oliwą, solimy, pieprzymy, dodajemy posiekany czosnek lub sól czosnkową
6 Zapisać
Pstrąg pieczony w piekarniku

Pstrąg pieczony w piekarniku

Pstrągi umyć, oprószyć solą i pieprzem z wierzchu i w środku ryby. Pstrąg to jedna ze smaczniejszych ryb
6 Zapisać
Pstrąg z piekarnika – aromatyczny i pełen zdrowego białka

Pstrąg z piekarnika – aromatyczny i pełen zdrowego białka

Dzisiaj proponuję Wam przepis na zdrowego i niskokalorycznego pstrąga z piekarnika. Oto mój sposób na pysznego pstrąga z piekarnika
6 Zapisać
Klasyczny pstrąg z piekarnika

Klasyczny pstrąg z piekarnika

Postanowiliśmy nadrobić zaległości i dlatego dzisiaj na naszym stole wylądował pstrąg. Zdecydowanie za rzadko jemy ryby
5 Zapisać
PSTRĄG W MIGDAŁACH Z PIEKARNIKA Z SOSEM REMOULADE

PSTRĄG W MIGDAŁACH Z PIEKARNIKA Z SOSEM REMOULADE

Do pstrąga podałam również sos remoulade- przepis jest na blogu. Po tym czasie odsłonić pstrągi i dopiec na rumiano ok
3 Zapisać
Pstrąg pieczony w piekarniku.

Pstrąg pieczony w piekarniku.

Do tego przepisu wybrałem pstrąga, ale także dobrze się sprawdzi łosoś lub okoń. Wszyscy wiedzą, że ryba z cytryną i ziołami, to boskie połączenie
0 Zapisać
Pstrąg pieczony w piekarniku, z pieczarkami.

Pstrąg pieczony w piekarniku, z pieczarkami.

Soczysty pstrąg pieczony w piekarniku, z dodatkiem aromatycznych, cytrynowych pieczarek, podany z warzywną salsą i pieczonymi ziemniaczkami
0 Zapisać
Pstrąg z piekarnika

Pstrąg z piekarnika

Pstrąg z piekarnika z czerwoną cebulą i aromatycznym pieprzem czerwonym. Osuszony ręcznikiem papierowym
0 Zapisać
Pstrąg z piekarnika

Pstrąg z piekarnika

Tym razem pstrąg tęczowy z piekarnika. Każdą z ryb można zjeść na wiele sposobów. Mięso pstrąga jest bardzo smaczne, a jego dużą zaletą jest mała ilość ości
0 Zapisać
Pstrąg z piekarnika w sosie sojowo-imbirowym

Pstrąg z piekarnika w sosie sojowo-imbirowym

Wstawić pstrągi do piekarnika. łyżka sosu sojowego. Przygotowanie. Ryby ponacinać w poprzek z obu stron kilka razy i natrzeć je mieszanką sosu chilli, sosu sojowego oraz oleju
0 Zapisać
Pstrąg z ziemniakami z piekarnika

Pstrąg z ziemniakami z piekarnika

Pstrągi przygotowane w ten sposób są obłędne. Najlepiej smakuje na wiosnę i latem z młodymi ziemniaczkami
123 Zapisać
Pstrąg pieczony

Pstrąg pieczony

Przepis na pstrąga pieczonego w aluminiowej folii jest jednym z prostszych przepisów na podanie smacznej ryby
61 Zapisać
Pstrąg smażony

Pstrąg smażony

Jednak ostatnio w rozmaitych sklepach, nawet sieciowych, pstrągi są. Jeszcze kilka lat temu nie było łatwo o taką rybkę
51 Zapisać
Pstrąg łososiowy pieczony z masłem czosnkowym i wiórkami z cukinii

Pstrąg łososiowy pieczony z masłem czosnkowym i wiórkami z cukinii

  Podczas, gdy ryba jest w piekarniku miksujemy w blenderze bazylię z sokiem z połowy limonki i łyżką oliwy z oliwek, doprawiamy do smaku (można dodać ostrą papryczkę jeżeli lubicie) i  tak przygotowanym sosem polewamy upieczonego pstrąga
49 Zapisać
Pstrąg pieczony w folii z warzywami

Pstrąg pieczony w folii z warzywami

Opłukane pstrągi nacieram solą i pieprzem cytrynowym (można je przygotować wcześniej i odstawić do lodówki, żeby ryba przeszła przyprawami)
44 Zapisać
Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera

Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera

Następnie płaty pstrąga smarujemy marynatą (z tej samej strony) i odstawiamy na kilka minut.  Płaty pstrąga oczyszczamy, delikatnie tuż przy skórze ścinamy mięso ryby, które następnie marynujemy solą i mielonym białym pieprzem z jednej strony
36 Zapisać
Pyszny pstrąg pieczony

Pyszny pstrąg pieczony

Przygotowałam go w piekarniku bez folii, nadaje się  także na grilla tradycyjnego i elektrycznego, wtedy jednak lepiej zapakować go w folię, żeby nie wysechł