Przepis na pstrąg smażony na patelni

1 Zapisać
Pstrąg z migdałami smażony na soli. Danie z patelni bez tłuszczu

Pstrąg z migdałami smażony na soli. Danie z patelni bez tłuszczu

filet z pstrąga ze skórą ( lub filet z łososia). Smażenie na soli na patelni bez tłuszczu to mój ulubiony, sprawdzony sposób
61 Zapisać
Pstrąg smażony

Pstrąg smażony

Sytuację pogorszyły zapewne ryby w glazurze z wody, których nijak nie można usmażyć, gdyż na patelni zamieniają się w niejadalną papkę
42 Zapisać
Pstrąg z patelni grillowej

Pstrąg z patelni grillowej

Ja postu nie przestrzegam, ale naszło mnie na pstrąga, więc będzie pstrąg z patelni grillowej. Każdego pstrąga delikatnie nacinamy w trzech miejscach skóry i skrapiamy sokiem z cytryny oraz nacieramy solą i pieprzem zarówno z zewnątrz, jak i w środku
34 Zapisać
Pstrąg Łososiowy (Tęczowy) Smażony

Pstrąg Łososiowy (Tęczowy) Smażony

Pstrąga łosiowego przekładamy na patelnię i smażymy na małym ogniu. Masło topimy na patelni. Pstrąg to jedna z najsmaczniejszych i bardziej docenianych ryb z rodziny łososiowatych
24 Zapisać
Pstrąg tęczowy prosto z patelni

Pstrąg tęczowy prosto z patelni

śledź, makrela, łosoś, dorsz lub pstrąg, miejsce na stole się dla nich zawsze. Najłatwiej i najszybciej jak można, czyli na patelni
24 Zapisać
Pstrąg smażony w maśle

Pstrąg smażony w maśle

Na patelnię kładziemy kawałek masła ok. Pstrągi bardzo dobrze myjemy, osuszamy ręcznikiem i nacinamy w kilku miejscach
14 Zapisać
Pstrąg łososiowy z patelni

Pstrąg łososiowy z patelni

Pstrąg został więc usmażony. Ponieważ w ostatnich dniach gotowania i przebywania w kuchni było sporo, postanowiłam pstrąga zrobić jak najprościej
13 Zapisać
PSTRĄG Z PATELNI

PSTRĄG Z PATELNI

Pstrągi należy umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie zarówno z wierzchu, jak i w środku posolić, oprószyć pieprzem i skropić sokiem z cytryny
12 Zapisać
Cytrynowy pstrąg smażony na maśle

Cytrynowy pstrąg smażony na maśle

Na patelni rozgrzewamy masło. Siła tkwi w prostocie, pieczony pstrąg nie smakuje mi tak bardzo jak smażony
6 Zapisać
Pstrąg z patelni oraz sałatka z fetą, czarnymi oliwkami i pomidorkami

Pstrąg z patelni oraz sałatka z fetą, czarnymi oliwkami i pomidorkami

Pstrąg z patelni to alternatywa dla super-prostego pstrąga pieczonego. Pstrągi oczyszczamy z łusek (najlepiej przy użyciu niewielkiego ostrego noża szybkimi ruchami przeciwnymi do kierunku rośnięcia łusek) i dokładnie myjemy
5 Zapisać
Pstrąg na parze ze smażonym ryżem

Pstrąg na parze ze smażonym ryżem

tym czasie rozgrzać na patelni resztę oleju. na talerzu ( w miseczce) porcje ryżu - na to porcję pstrąga, Udekorować obsmażonym
2 Zapisać
Pstrąg łososiowy smażony na wodzie

Pstrąg łososiowy smażony na wodzie

Zdjąć z patelni i ułożyć na talerzach. Tym razem przyszła kolej na przepiękny filecik z pstrąga. Ryby smażenie na wodzie
2 Zapisać
Smażony pstrąg pod pierzynką

Smażony pstrąg pod pierzynką

Na patelni na maśle podsmażamy jajka, marchew i natkę , solimy do smaku. Na podsmażony filet pstrąga nakładamy podsmażone jajeczko
2 Zapisać
Pstrąg z patelni

Pstrąg z patelni

Łuska pstrąga jest bardzo drobna, nie ma potrzeby jej usuwania. Smażyć na mocno rozgrzanej patelni - na początku od strony skóry, potem przez chwilę od strony mięsa, a potem - już do końca - ponownie od strony skóry
2 Zapisać
Pstrąg smażony na maśle

Pstrąg smażony na maśle

Pstrąga smażymy tylko i wyłącznie na maśle, wg mnie smażony na oleju całkowicie traci swój smak. To bardzo prosty sposób na przygotowanie pstrąga
1 Zapisać
Najlepszy smażony pstrąg

Najlepszy smażony pstrąg

Na dużej patelni dobrze rozgrzać sporą ilość masła klarowanego. Przechylić patelnię i kilka razy polać rybę masłem z cytryną
1 Zapisać
PSTRĄG SMAŻONY Z MASŁEM ZIOŁOWO-CZOSNKOWYM

PSTRĄG SMAŻONY Z MASŁEM ZIOŁOWO-CZOSNKOWYM

Pstrągi umyć w zimnej wodzie następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. mąka krupczatka do obtoczenia pstrągów
1 Zapisać
Pstrąg smażony w mące kukurydzianej, z kaszą gryczaną, papryką i serem

Pstrąg smażony w mące kukurydzianej, z kaszą gryczaną, papryką i serem

Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim posiekaną cebulę. Do momentu, kiedy świat odkrył dobrodziejstwa pstrąga i można dostać go świeżego właściwie w każdym większym sklepie