Przepis na przyprawy do królika

Królik w śmietanie

Królik w śmietanie

Do wywaru wlać śmietanę wymieszaną z mąką. Tuszkę królika podzielić na porcje. tuszka królika (może też być połówka, jak większy królik)4 marchewki3 liście laurowe3 ziarna ziela angielskiego3 ziarenka pieprzu2 ząbki czosnkusól150 ml śmietany3 łyżki mąki. Zalać zimną wodą, dodać przyprawy i gotować na niewielkim ogniu przez około 1,5 godziny, następnie dodać obraną marchew i gotować aż zmięknie
6 0
Pieczony królik 2.

Pieczony królik 2.

Królika włożyć do naczynia żaroodpornego. Dorzucić zgniecione w palcach ziarna ziela angielskiego. Wciąż najczęściej odwiedzanym przez Was wpisem jest przepis na pieczonego królika
5 0
Królik w leśnym sosie

Królik w leśnym sosie

przyprawy. Taki królik to niebo w gębie ja osobiście uwielbiam i kiedy stawiam go na stole to zawsze przypomina mi się babcia która serwowała takie mięsko na szczególne okazje i mimo, że używała do jego przygotowania minimalną ilość przypraw to i tak był pyszny
4 0
Królik pieczony w winie

Królik pieczony w winie

Po tym czasie królika odwrócić, by druga jego część macerowała się w oliwie i wlać do naczynia wino. Przy doborze wina kierujcie się zasadą, że ma to być wino, które wlejecie sobie do kieliszków i wypijecie
2 0