Przepis na przyprawy do królika

Królik w leśnym sosie

Królik w leśnym sosie

przyprawy. Taki królik to niebo w gębie ja osobiście uwielbiam i kiedy stawiam go na stole to zawsze przypomina mi się babcia która serwowała takie mięsko na szczególne okazje i mimo, że używała do jego przygotowania minimalną ilość przypraw to i tak był pyszny
Królik pieczony w winie

Królik pieczony w winie

Po tym czasie królika odwrócić, by druga jego część macerowała się w oliwie i wlać do naczynia wino. Przy doborze wina kierujcie się zasadą, że ma to być wino, które wlejecie sobie do kieliszków i wypijecie
Duszony królik w sosie własnym

Duszony królik w sosie własnym

Dodałam ocet jabłkowy, przyprawy, zioła i przykryłam pokrywką. Królika dokładnie umyłam, wrzuciłam do wody i obgotowałam mięso
Królik duszony wg Aleex

Królik duszony wg Aleex

Mięso z królika umyć, pokroić na porcje, przełożyć do miski. Otuliłam się ciepłą ciszą, szelestem liści i zapachem dojrzewających jabłek
Królik duszony w sosie musztardowo- śmietanowym

Królik duszony w sosie musztardowo- śmietanowym

przyprawy. Jeśli będziecie mieli okazję kupić królika (często bywa w Lidlu) przyrządźcie go wg tego przepisu Jeśli nie lubicie mięsa na słodko to po prostu dodajcie mniej miodu lub zupełnie go pomińcie (mi taki zestaw pasował)
Królik w śmietanie

Królik w śmietanie

Zalać bulionem, dodać przyprawy, przykryć i wstawić do piekarnika. Przełożyć do warzyw. skoków z królika,
Królik w warzywach

Królik w warzywach

Królika dzielimy na porcje, nacieramy przyprawami i odkładamy do lodówki na noc. i dusimy pod przykryciem do miękkości (ok
Królik pieczony

Królik pieczony

Skoki z królika natrzeć marynatą i odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. TwitterFacebookGooglePinterestPrintDodaj do ulubionych
Królik w warzywach

Królik w warzywach

cebulę kroimy w piórka czosnek przeciskamy dodajemy posiekany imbir przyprawy wszystko mieszamy nacieramy królika odstawiamy do lodówki na 2 godziny. warzywa boczek i królika z marynatą przekładamy do brytfanki pieczemy 1. 30 godziny w temperaturze 180°C z wywaru powstałego podczas pieczenia robimy sos dodając szklankę śmietany 18% oraz płaską łyżkę mąki i łyżeczkę lubczyku wszystko miksujemy blenderem sos zagotować przez około 4 minut na małym ogniu 1 pietruszka. 2 ćwiartki królika
Babciny królik i duszona marchewka

Babciny królik i duszona marchewka

Dodałam odrobinę wina, a marchewkę podałam osobno - babcia dusiła królika z pokrojoną już marchewką i podawała go dodatkowo z buraczkami
Królik w śmietanie

Królik w śmietanie

Do wywaru wlać śmietanę wymieszaną z mąką. Tuszkę królika podzielić na porcje. tuszka królika (może też być połówka, jak większy królik)4 marchewki3 liście laurowe3 ziarna ziela angielskiego3 ziarenka pieprzu2 ząbki czosnkusól150 ml śmietany3 łyżki mąki. Zalać zimną wodą, dodać przyprawy i gotować na niewielkim ogniu przez około 1,5 godziny, następnie dodać obraną marchew i gotować aż zmięknie
Rewelacyjny królik w sosie z rozmarynem

Rewelacyjny królik w sosie z rozmarynem

W rondlu rozpuszczam smalec o opiekam porcje królika z każdej strony, następnie dodaję przyprawy i rozmaryn, podlewam gorącą wodą i duszę pod przykryciem do miękkości mięsa
Pieczony królik 2.

Pieczony królik 2.

Królika włożyć do naczynia żaroodpornego. Dorzucić zgniecione w palcach ziarna ziela angielskiego. Wciąż najczęściej odwiedzanym przez Was wpisem jest przepis na pieczonego królika
Winny królik ze śliwkami

Winny królik ze śliwkami

Na drugi dzień w brytfannie rozpuszczam masło i przekładam królika z marynatą, dolewam wino od śliwek