Przepis na przygotowanie prosiaka

0 Zapisać
Żeberka z prosiaka duszone w białym winie z warzywami

Żeberka z prosiaka duszone w białym winie z warzywami

Pokroić części prosiaka na kawałki. 500 g żeberek z prosiakacebulamarchewselerszklanka białego wytrawnego winaolej z oliweklistek laurowysól do smakuziarenka pieprzu. ) 500 g żeberek z prosiakacebulamarchewselerszklanka białego wytrawnego winaolej z oliweklistek laurowysól do smakuziarenka pieprzu
3 Zapisać
Kaczka nieco inaczej

Kaczka nieco inaczej

Czy şydzi mają być odsądzeni od praw naleşnych innym narodowościom, czy zachowując przepisy Mojşeszowe, nie moşna być równie dobrym człowiekiem, jak jedząc roladę z prosiaka wychowanego na szlacheckim zaścianku
3 Zapisać
Tarta Lucy

Tarta Lucy

Jeśli macie w swoim kalendarzu Dzień Prosiaka, jest ona w sam raz na niego. Nasza wersja banoffe, czyli jak jeden posiłek potrafi wyczerpać całodniowy limit kalorii
1 Zapisać
Kuchnie świata – kuchnia chorwacka

Kuchnie świata – kuchnia chorwacka

Nie byłabym sobą, gdybym przy okazji wakacyjnych postów nie napisała kilka słów o kuchni kraju, w którym spędziliśmy urlop
0 Zapisać
Parę słów o Sienie

Parę słów o Sienie

Mój ubiegłoroczny pobyt we Włoszech ograniczył się do zwiedzania regionu Emilia – Romania. Nie był to jednak typowy urlop – pojechaliśmy dokończyć dokument o trzęsieniu ziemi, które w maju 2012 roku dotknęło tę okolicę
0 Zapisać
Golonka w glazurze z miodu lipowego i pestek dyni, piana jogurtowa z chrzanem i puder z kwiatów lipy. Natura Kuchni Polskiej.

Golonka w glazurze z miodu lipowego i pestek dyni, piana jogurtowa z chrzanem i puder z kwiatów lipy. Natura Kuchni Polskiej.

Przygotowanie. 2 golonki z prosiaka,. 2 golonki z prosiaka,. Kolejny przepis inspirowany "Naturą Kuchni Polskiej" Wojciecha Modesta Amaro, w wersji homemade
0 Zapisać
Prosiak, tuńczyk i ośmiornice czyli portugalskie smaki na kolacji

Prosiak, tuńczyk i ośmiornice czyli portugalskie smaki na kolacji

Do prosiaka piłam czerwoną Mimosę a do owoców morza i tuńczyka serwowane vinho verde. Świniaczek fot. D. SzymborskaDobre wino potrzebuje dobrego jedzenia
8 Zapisać
Wesele w restauracji  - rady i małe sekrety Christophera.

Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera.

jest  przygotowanie weselnego menu ,. dzika z jałowcem, prosiaka faszerowanego, udziec pieczony z. Przeczytaj - warto,  może Twoje konto bankowe tak  bardzo nie ucierpi
5 Zapisać
Porchetta. Pieczona karkówka, dobrze doprawiona, w domowej bułce.

Porchetta. Pieczona karkówka, dobrze doprawiona, w domowej bułce.

Wiele źródeł podaje pochodzenie tej receptury z odległych czasów cesarstwa rzymskiego, kiedy to prosiaka faszerowało się podrobami, ziołami i piekło nad ogniskiem
0 Zapisać

Italia od kuchni czyli kulinarna podróż po Włoszech w jeden dzień….

W Ligurii można było zobaczyć przygotowanie tamtejszej tradycyjnej focacci z serem – Focacci di recco