Przepis na przygotowanie maku

Mak – czyli ziarenka zdrowia

Mak – czyli ziarenka zdrowia

Ziarna maku to wyjątkowo cenne źródło zdrowia. Jest delikatniejszy w smaku. mak można spożywać w formie suchych ziaren jako dodatek do płatków śniadaniowych, owsiankigotowane ziarna maku świetnie nadają się do przygotowania masy makowej do deserówtłoczony olej makowy wykorzystuje się do sałatek warzywnych na zimno Tagi błonnik FIT mak przeciwnowotworowe sole mineralne wapń witamina A witamina B3 witamina c witamina D witamina E
0 0
Biszkopt

Biszkopt

Mam nadzieję, że te kilka wiadomości ułatwi Wam ich przygotowanie. orzechów, maku czy migdałów. Już dawno obiecałam, że napiszę coś więcej o biszkoptach i ich pieczeniu
1k 0
Seromakowiec mojej babci

Seromakowiec mojej babci

Dawniej wypieki przygotowywano w inny sposób niż obecnie, o wiele dłużej trwało ich przygotowanie. )A dzisiaj zapraszam na babciny Seromakowiec, który jest wilgotny, długo zachowuje świeżość, niezwykle dobry w smaku
347 0
Najlepsze cebularze

Najlepsze cebularze

do smaku - sól, szczypta cukru, przyprawa ognista, gałka muszkatołowa . Doprawiłam do smaku świeżo startą gałką muszkatołową i przyprawą ognistą, wymieszałam ze śmietaną
268 0