Przepis na przygotowanie maku

5 Zapisać
Świąteczne przygotowania

Świąteczne przygotowania

W moim domu już stanęła pachnąca piernikiem i pomarańczami choinka, a półki w lodówce uginają się od ryb, warzyw, maku i kapusty
0 Zapisać
Mak – czyli ziarenka zdrowia

Mak – czyli ziarenka zdrowia

Ziarna maku to wyjątkowo cenne źródło zdrowia. Jest delikatniejszy w smaku. mak można spożywać w formie suchych ziaren jako dodatek do płatków śniadaniowych, owsiankigotowane ziarna maku świetnie nadają się do przygotowania masy makowej do deserówtłoczony olej makowy wykorzystuje się do sałatek warzywnych na zimno Tagi błonnik FIT mak przeciwnowotworowe sole mineralne wapń witamina A witamina B3 witamina c witamina D witamina E
6 Zapisać
Makowiec z białego maku

Makowiec z białego maku

D W porównaniu do makowca z czarnego maku ten jest delikatniejszy nie ma się takiego poczucia że mak wypełnia buzie i dostaje się między zęby tylko tak delikatnie rozpływa się w buzi
4 Zapisać
Masa makowa przepis (Mak z bakaliami)

Masa makowa przepis (Mak z bakaliami)

Zapraszam Was dziś po przepis na taką masę, której przygotowanie tak naprawdę jest banalnie proste. Możecie do niej użyć zarówno mielonego maku, który znajdziecie np
1 Zapisać
Łosoś w maku

Łosoś w maku

Ciekawe i niebanalne potrawy nie muszą być wcale kosztowne, a ich przygotowanie nie musi być pracochłonne i czasochłonne
0 Zapisać
Risotto z liśćmi maku

Risotto z liśćmi maku

Przygotowanie. Dzisiaj proponuję Wam kolejne risotto – risotto z liśćmi maku. Na temat maku pisałam już tutaj nie chce się powtarzać i w ten sposób stać się nudną
0 Zapisać
Posypka z prażonych ziaren słonecznika, maku i sezamu

Posypka z prażonych ziaren słonecznika, maku i sezamu

Przygotowanie. Zdrowa posypka z prażonych ziaren słonecznika, maku i sezamu. 1 łyżka maku. 1 łyżka maku. 1 łyżka maku. 1 łyżka maku
0 Zapisać
Bułka ze szparagmi oraz o przygotowaniach do wizyty księcia Karola

Bułka ze szparagmi oraz o przygotowaniach do wizyty księcia Karola

bułka (u mnie bułka z posypką z maku, sezamu i siemienia lnianego). Related bułka (u mnie bułka z posypką z maku, sezamu i siemienia lnianego)
0 Zapisać
Makaron cynamonowy ze słodkim nadzieniem maku w towarzystwie sosu pomarańczowego - przepis świąteczny

Makaron cynamonowy ze słodkim nadzieniem maku w towarzystwie sosu pomarańczowego - przepis świąteczny

Makaron gotujemy do miękkości odsączamy, na rozłożone płaty makaronu nakładamy farsz z maku i delikatnie makaron zwijamy
55 Zapisać
Świąteczny makowiec z kruszonką i lukrem

Świąteczny makowiec z kruszonką i lukrem

100 g suchego mielonego maku. Bez makowca nie wyobrażam sobie Świąt, szczególnie tych Bożego Narodzenia
1k Zapisać
Biszkopt

Biszkopt

Mam nadzieję, że te kilka wiadomości ułatwi Wam ich przygotowanie. orzechów, maku czy migdałów. Już dawno obiecałam, że napiszę coś więcej o biszkoptach i ich pieczeniu
330 Zapisać
Seromakowiec mojej babci

Seromakowiec mojej babci

Dawniej wypieki przygotowywano w inny sposób niż obecnie, o wiele dłużej trwało ich przygotowanie. )A dzisiaj zapraszam na babciny Seromakowiec, który jest wilgotny, długo zachowuje świeżość, niezwykle dobry w smaku
228 Zapisać
Najlepsze cebularze

Najlepsze cebularze

do smaku - sól, szczypta cukru, przyprawa ognista, gałka muszkatołowa . Doprawiłam do smaku świeżo startą gałką muszkatołową i przyprawą ognistą, wymieszałam ze śmietaną
206 Zapisać
Seromakowiec na kruchym spodzie (seromak)

Seromakowiec na kruchym spodzie (seromak)

Przygotowanie lukru. Seromakowiec na kruchym spodzie jest wilgotny, długo zachowuje świeżość, jest niezwykle dobry w smaku
202 Zapisać
MAKOWIEC NA KRUCHYM CIEŚCIE Z KOKOSEM

MAKOWIEC NA KRUCHYM CIEŚCIE Z KOKOSEM

Przygotowanie do pieczenia. Jeśli lubicie mak i kokos to ciasto to z pewnością Wam zasmakuje. Ubić białka na pianę, dodać do maku i lekko wymieszać
190 Zapisać
2 w 1 czyli seromakowiec

2 w 1 czyli seromakowiec

przygotowanie ciasta kruchego. przygotowanie masy makowej. Przygotowanie masy serowej. PRZYGOTOWANIE CIASTA
96 Zapisać
TORT MAKOWY

TORT MAKOWY

Przygotowanie kremu - robimy to, kiedy piecze się biszkopt. 310g maku. Kolejny makowy przepis świąteczny na naszym blogu
92 Zapisać
Najpyszniejsze rogale marcińskie - lepsze niż z cukierni

Najpyszniejsze rogale marcińskie - lepsze niż z cukierni

NADZIENIE - 350 g białego suchego maku . NADZIENIE - 350 g białego suchego maku. Rogale marcińskie czy świętomarcińskie to tradycyjny wypiek z rejonu Wielkopolski a tam mi bardzo nie po drodze więc pierwszy raz jadłam je dopiero rok temu