Przepis na przygotowanie dziczyzny z jelenia

33 Zapisać
Pieczeń z jelenia w czerwonym winie

Pieczeń z jelenia w czerwonym winie

Wiele osób boi się dziczyzny. Zbliża się Sylwester, a z nim tradycyjny noworoczny obiad. Proponuję dziczyznę w czerwonym winie
2 Zapisać
Gulasz z Jelenia

Gulasz z Jelenia

PRZYGOTOWANIE. Zapach Swoisty, typowy dla dziczyzny. MIĘSO Z JELENIA. Mięso przekładamy do misy multicookera i dodajemy masło, pokrojona w krążki cebulę, posiekany czosnek i śliwki
2 Zapisać
Jednogarnkowy gulasz z jelenia

Jednogarnkowy gulasz z jelenia

Najważniejsze w dobrym przygotowaniu wszelkiej dziczyzny jest odpowiednie przygotowanie mięsa. Dzisiaj zapraszam na danie z dziczyzny, a konkretnie z jelenia
1 Zapisać
Gulasz z jelenia

Gulasz z jelenia

Przygotowanie. Gulasz z mięsem z jelenia. Kuchnia staropolska znacznie różni się od tej, jaką znamy dzisiaj
1 Zapisać
Gulasz z jelenia p. Łukasza Roszkowskiego – danie konkursowe

Gulasz z jelenia p. Łukasza Roszkowskiego – danie konkursowe

Gulasz z jelenia p. Pierwsze i wspaniale prezentujące się danie z kaszą przysłał nam Pan Łukasz Roszkowski
0 Zapisać
Gulasz z jelenia

Gulasz z jelenia

Gulasz z jelenia to ciekawa kompozycja leśnych smaków i zapachów, mięso dość wymagające, ale warte spróbowania
0 Zapisać
Gulasz z jelenia z pomidorami z wolnowaru

Gulasz z jelenia z pomidorami z wolnowaru

przygotowanie. Może mało fotogeniczny, ale smaczny gulasz z jelenia, na dodatek przygotowany w mój ulubiony sposób, czyli w wolnowarze
0 Zapisać
Leśny gulasz z jelenia

Leśny gulasz z jelenia

Dziś przedstawiam iście leśny gulasz z jelenia z dodatkiem borowików i owoców jałowca. Aktualnie trwa sezon na dziczyznę, więc ceny nie powalą Was na kolana
0 Zapisać
Pieczony udziec jelenia z aromatycznymi pomarańczami i warzywami. Urok szkockich dolin - Dolina Łez, Glen Coe.

Pieczony udziec jelenia z aromatycznymi pomarańczami i warzywami. Urok szkockich dolin - Dolina Łez, Glen Coe.

Przygotowanie. Mięso jelenia nieodmiennie kojarzy nam się za Szkocją. Jedliśmy tam najlepsze potrawy w kilku restauracjach
0 Zapisać
Zupa z dziczyzny i borowików

Zupa z dziczyzny i borowików

Przygotowanie. Prawdziwie leśne smaki. natka pietruszki. sól, pieprz. Mięso kroimy na większe kawałki, podsmażamy na niewielkiej
0 Zapisać
Pieczony udziec jelenia z pikantnymi pomarańczami i warzywami. Urok szkockich dolin - Glencoe.

Pieczony udziec jelenia z pikantnymi pomarańczami i warzywami. Urok szkockich dolin - Glencoe.

Mięso jelenia nieodmiennie kojarzy nam się za Szkocją. Jedliśmy tam najlepsze potrawy w kilku restauracjach
0 Zapisać
Łopatka z jelenia w sosie śliwkowym z whisky

Łopatka z jelenia w sosie śliwkowym z whisky

Dzień przed przygotowaniem dania, zalać śliwki whisky i wstawić do lodówki na noc, by nasiąkły alkoholem
0 Zapisać
Polędwica z sarny podana z sosem winogronowo-czekoladowym

Polędwica z sarny podana z sosem winogronowo-czekoladowym

w przypadku jelenia, który może kojarzyć się nieco ze smakiem wątróbki. Grillowana polędwica z sarny zamarynowana w cydrze, podana z sosem winogronowo-czekoladowym
6 Zapisać
Dziczyzna duszona po myśliwsku

Dziczyzna duszona po myśliwsku

Spory nakład czasu na przygotowanie zostaje w pełni zrekompensowany wyśmienitym smakiem dania. Jeśli szukacie czegoś na wyjątkową okazję wypróbujcie dania z dziczyzny
3 Zapisać
Gulasz z jelenia z winem – jednogarnkowy i aromatyczny

Gulasz z jelenia z winem – jednogarnkowy i aromatyczny

Wybrałam więc ładną sztukę i dziś zabrałam się za przygotowanie gulaszu. Jak już wspominałam mięso z jelenia jest dość słodkie, wino świetnie łamie jego smak
0 Zapisać
Wyprawa do Republiki Czeskiej, czyli housowy knedlik z gulaszem myśliwskim z jelenia na ciemnym piwie

Wyprawa do Republiki Czeskiej, czyli housowy knedlik z gulaszem myśliwskim z jelenia na ciemnym piwie

Przygotowanie gulaszu zacząłem od zamarynowania mięsa. Pomyślałem, iż pierwsza wyprawa nie może być zbyt daleko od domu, a mimo to powinna dostarczać niezapomnianych wrażeń
8 Zapisać
Gulasz z dzika

Gulasz z dzika

przygotowanie. Można było kupić mięso z dzika na gulasz ( pokrojone) i udziec jelenia. dziczyznę. Na pierwszy ogień poszedł dzik
4 Zapisać
o jedzeniu dzikich zwierząt i zdrowej kuchni myśliwskiej - relacja z warsztatów kulinarnych

o jedzeniu dzikich zwierząt i zdrowej kuchni myśliwskiej - relacja z warsztatów kulinarnych

Przygotowanie. Potem degustacja przygotowanej dziczyzny, żytni chleb na zakwasie i ciepła herbata z wkładką