Przepis na przeciery pomidorowe przepisy

Papryka w przecierze pomidorowym

Papryka w przecierze pomidorowym

Zerwałam dzisiaj z krzaczków ostatnie papryki, żeby je wykorzystać znalazłam w zeszycie przepis na paprykę w przecierze pomidorowym tak dawno jej nie robiłam a jest pyszna
Sałatka z ogórków z przecierem pomidorowym

Sałatka z ogórków z przecierem pomidorowym

1/3 szklanki przecieru pomidorowego. 1/3 szklanki przecieru pomidorowego. Moją kolejną sałatką na zimę są plasterki ogórków ze słodko-kwaśną zalewą z przecierem pomidorowym
Domowy przecier pomidorowy

Domowy przecier pomidorowy

Przez cały weekend wekowałam przecier i robiłam inne przetwory, aby zimą móc delektować się smakiem zupy pomidorowej czy sosu pomidorowego bez konserwantów i chemii
Pomidorowa kasza pęczak z cukinią

Pomidorowa kasza pęczak z cukinią

1 szklanka gęstego przecieru pomidorowego. 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego. 1 szklanka gęstego przecieru pomidorowego. 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
Zupka pomidorowa z ziemniakami dla dzieci

Zupka pomidorowa z ziemniakami dla dzieci

1 łyżeczka przecieru pomidorowego 100%. 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 100%. Taką zupkę przygotowałam Córeczce dopiero niedawno - czyi, gdy skończyła roczek, ze względu na dodatek aromatycznych przypraw, choć mniej przyprawiona może być podawana już po 7 miesiącu
Przecier pomidorowy

Przecier pomidorowy

Domowa spiżarnia - sierpień, Warzywa psiankowate 2012 oraz Pomidorowe inspiracje 10 średnich słoików)
Poprostu przecier pomidorowy... a na dokładkę pulpety

Poprostu przecier pomidorowy... a na dokładkę pulpety

Spójrzcie na danie poniżej z wykorzystaniem przecieru pomidorowego. Ostatnio dałam na 4 kg pomidorów 1 kg pieczonych papryk czerwonych (paprykę najpierw piekłam przez godzinę w 180 stopniach, zdjęłam z niej skórę, wyjęłam gniazda nasienne i wrzuciłam do zupy pomidorowej), będzie w sam raz do zupy gulaszowej. 30 dag mielonej łopatki20 dag startego parmezanu2 ząbki czosnku1 jajkokromka białego chlebasól, pieprz do smakuodrobina mąki do obtoczenia pulpetówodrobina oleju do smażenia1 brokułpół litra przecieru pomidorowegoZ mięsa, jaja, parmezanu, wyciśniętego czosnku, drobno pokrojonego chleba (bez skórki), wyrabiamy masę na pulpety, solimy, pieprzymy do smaku i odstawiamy w zimne miejsce na 30 minut