Przepis na przeciery pomidorowe przepisy

18 Zapisać

Zupa pomidorowa na rosole

500 ml przecieru pomidorowego 1 l rosołu z warzywami / może być z kostki 2 ząbki czosnku 1 cebulka dymka olej łyżeczka mąki 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% natka pietruszki lub/i koperek sól, cukier, czarny pieprz mielony do smaku 4 listki świeżej bazylii     Zagotowujemy rosół.   500 ml przecieru pomidorowego
10 Zapisać

Poprostu przecier pomidorowy... a na dokładkę pulpety

Spójrzcie na danie poniżej z wykorzystaniem przecieru pomidorowego. Ostatnio dałam na 4 kg pomidorów 1 kg pieczonych papryk czerwonych (paprykę najpierw piekłam przez godzinę w 180 stopniach, zdjęłam z niej skórę, wyjęłam gniazda nasienne i wrzuciłam do zupy pomidorowej), będzie w sam raz do zupy gulaszowej. 30 dag mielonej łopatki20 dag startego parmezanu2 ząbki czosnku1 jajkokromka białego chlebasól, pieprz do smakuodrobina mąki do obtoczenia pulpetówodrobina oleju do smażenia1 brokułpół litra przecieru pomidorowegoZ mięsa, jaja, parmezanu, wyciśniętego czosnku, drobno pokrojonego chleba (bez skórki), wyrabiamy masę na pulpety, solimy, pieprzymy do smaku i odstawiamy w zimne miejsce na 30 minut
Więcej przepisów na %s strony