Przepis na pręga wołowa

21 Zapisać

Flaczki wołowe

zrazowa, wystarczy np pręga lub szponder),- 1 spora marchewka,- kawałek pora, selera, pietruszki, - natka selera i pietruszki,- sól, pieprz, papryka słodka i ostra, gałka muszkatołowa, majeranek, liść laurowy,- 1-2 łyżki mąki,- tłuszcz (ja daję masło) tyle ile mąki
1 Zapisać

Rosół wołowy

ok 1 - 1,3 kg mięsa wołowego ( pręga, roztbef, antrykot lub drabinka- najczęściej mieszam 2 gatunki mięsa z tych wymienionych ). Rosół podajemy z makaronem lub ziemniakami, doprawiamy posiekaną świeżą zieloną pietruszką i mielonym pieprzem ok 1 - 1,3 kg mięsa wołowego ( pręga, roztbef, antrykot lub drabinka- najczęściej mieszam 2 gatunki mięsa z tych wymienionych )
0 Zapisać

Bulion wołowy

Bulion, podstawa doskonałych zup i aromatycznych sosów. Skłamałabym twierdzeniem, że nigdy nie używam tego z kostki, ale nie oszukujemy się, ten prawdziwy, gotowany na wolnym ogniu, przez długi czas, to ten najlepszy
Więcej przepisów na %s strony