Przepis na pręga wołowa

Gulasz z pręgi wołowej

Gulasz z pręgi wołowej

Gulasz z pręgo wołowej to dla mnie najlepszy gulasz pod słońcem. Dzięki "klejowi" który jest w mięsie jest treściwy i pachnący i bardzo smakowity
0 0
Flaczki wołowe

Flaczki wołowe

zrazowa, wystarczy np pręga lub szponder),- 1 spora marchewka,- kawałek pora, selera, pietruszki, - natka selera i pietruszki,- sól, pieprz, papryka słodka i ostra, gałka muszkatołowa, majeranek, liść laurowy,- 1-2 łyżki mąki,- tłuszcz (ja daję masło) tyle ile mąki
27 0
Rosół wołowy

Rosół wołowy

ok 1 - 1,3 kg mięsa wołowego ( pręga, roztbef, antrykot lub drabinka- najczęściej mieszam 2 gatunki mięsa z tych wymienionych ). Rosół podajemy z makaronem lub ziemniakami, doprawiamy posiekaną świeżą zieloną pietruszką i mielonym pieprzem ok 1 - 1,3 kg mięsa wołowego ( pręga, roztbef, antrykot lub drabinka- najczęściej mieszam 2 gatunki mięsa z tych wymienionych )
9 0
Gulasz wołowy.

Gulasz wołowy.

350 g świeżej wołowiny (pręga). Obiad doskonały. Inaczej nie mogę napisać. Mięsko rozpadało się w ustach. Warzywa dodane do sosu rozgotowały się i utworzyły aromatyczny sosik
2 0