Przepis na potrawy z suma

Klopsiki w sosie pomidorowym z fasolką

Klopsiki w sosie pomidorowym z fasolką

Ta potrawa pochodzi z książki Strączki Marii Banach. U mnie w sumie jak zawsze na oko, nie ważę ani fasolki, ani mięsa, przyprawy też daję na oko i wg siebie
ciasto Leśny Mech ze szpinakiem

ciasto Leśny Mech ze szpinakiem

Postanowiłam w końcu przetestować dla Was tą nietypową słodkość. ) i od razu dołączyłam do grona wielbicieli tego szpinakowego cuda
Falafel - wegetariański fast food

Falafel - wegetariański fast food

Arabski falafel od jakiegoś czasu szturmem podbija podniebienia gości rodzimych barów i restauracji. W sumie trudno się dziwić - smażone kulki lub kotleciki z ciecierzycy to wyjątkowo smaczna potrawa
Sałatka z jajkiem, roszponką, ogórkiem i fetą

Sałatka z jajkiem, roszponką, ogórkiem i fetą

Lubicie taką poczciwą potrawę jak jajka w majonezie. Moim zdaniem jest pyszna i co jakiś czas z wielką przyjemnością sobie takie danie funduję, najczęściej na sobotnie lub niedzielne śniadanie
Placki z mąki jaglanej

Placki z mąki jaglanej

Tak sobie ustaliliśmy z Madzią jak się spotkaliśmy po pracy i razem wracaliśmy do domu. Ale jak już wróciliśmy to okazało się, że rzeczywistość przybrała nieco inny wymiar
Makaron z serem — zapiekanka mac and cheese

Makaron z serem — zapiekanka mac and cheese

Mac and cheese (mac­a­roni and cheese) czyli szy­bkie danie rodem z USA. Nie wiem jak wy ale ja się wychowałam (w sumie wciąż się wychowuję ) na amerykańs­kich fil­mach i seri­alach gdzie nie raz padło hasło Mac&Cheese
Risotto z sosem pomidorowym

Risotto z sosem pomidorowym

Dzisiaj podzielę się z Wami jednym z najstarszych moich przepisów, który jakiś czas temu pojawił się w serwisie Trendy Kosmetyczne
Pesto po raz drugi

Pesto po raz drugi

Lubię kuchnię włoską za proste potrawy i niewątpliwie makaron z pesto taką potrawą jest. Dzisiaj mam dla Was pesto, niepierwsze na blogu
Wegetariańskie gołąbki z kaszą

Wegetariańskie gołąbki z kaszą

Gołąbki – jakże znana i z reguły lubiana w Polsce potrawa. Praktycznie każdy kiedyś je jadł, z reguły w wersji z mięsem i ryżem