Przepis na potrawy z pieczarkami

243 Zapisać
Piersi z kurczaka w kremie z pieczarkami

Piersi z kurczaka w kremie z pieczarkami

Znając życie, nawet, gdy już mniej więcej wszystko wybiorę, i tak większość rzeczy pozmieniam jeszcze według własnego uznania i w efekcie powstaną zupełnie inne potrawy (choć, oczywiściejeszcze idealniej wpasowujące się w moje gusta
129 Zapisać
Krokiety z mięsem i pieczarkami z barszczem czerwonym

Krokiety z mięsem i pieczarkami z barszczem czerwonym

Najczęściej robię większą ilość i zamrażam. Można je odgrzać w każdej chwili i mamy gotowy obiad.  Bardzo chciałam Wam pokazać krokiety w moim wydaniu, ale zazwyczaj nie było okazji ich sfotografować
16 Zapisać
Potrawy na Święta Bożego Narodzenia

Potrawy na Święta Bożego Narodzenia

Uszka do barszczu z pieczarkami. Potrawy na Boże Narodzenie. Potrawy wigilijne. Polskie zwyczaje bożonarodzeniowe wiążą się też nieodłącznie z tradycjami kulinarnymi, które są kultywowane mimo zmieniającego się szybko świata i warunków życia
13 Zapisać
Pieczarki duszone z czosnkiem i chili

Pieczarki duszone z czosnkiem i chili

Pieczarki to jeden z najpopularniejszych składników naszej kuchni. Uprawiane na skalę przemysłową i dostępne w każdym sklepie sprzedającym warzywa występują w niezliczonych potrawach
8 Zapisać
Pieczarki ala strogonow

Pieczarki ala strogonow

Bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu potrawa z pieczarek. -) Najlepiej będzie smakowała ze świeżą bagietką
5 Zapisać
,, Pieczarki w cieście naleśnikowym”

,, Pieczarki w cieście naleśnikowym”

Błyskawiczna przystawka, najlepiej smakuje podana na gorąco ,świetnie nadaje się na różnego rodzaju startery imprezowe
5 Zapisać
Potrawa z batatów i brokułów

Potrawa z batatów i brokułów

Czas przygotowania. Liczba porcji. Przygotowanie. Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w posolonej wodzie prze ok
5 Zapisać
Warstwowa potrawa jednogarnkowa

Warstwowa potrawa jednogarnkowa

W czasie, kiedy potrawa się dusi, można zająć się spokojnie czymś innym, bez szkody dla przygotowywanej potrawy
3 Zapisać
Nadziewane pieczarki portobello

Nadziewane pieczarki portobello

Do przygotowania potrawy użyłem oleju ryżowego firmy Oleofarm. Dziś chciałbym Wam zaproponować nadziewane portobello, pełne aromatów sera i czosnku
2 Zapisać
Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane

Ostatni etap przygotowania naszej potrawy to umieszczenie farszu w pieczarkach i przykrycie go odrobiną żółtego sera
2 Zapisać
PIECZARKI W MARYNACIE

PIECZARKI W MARYNACIE

A pieczarki mają taki przystawkowy rozmiar, jak znalazł do tego typu potrawy. Dziś prościutki ale bardzo pyszny pomysł na pieczarki, z bloga Choosing Raw
1 Zapisać
Pieczarki faszerowane z zielonym pesto i pomidorem

Pieczarki faszerowane z zielonym pesto i pomidorem

Raczej pieczary, bo do potrawy użyliśmy tych dużych. Zrobiliśmy sobie krótką przerwę. najlepiej do potrawy pasuje specjalny ryż risotto, ale możemy go zastąpić tradycyjnym
1 Zapisać
Potrawa z ciecierzycy, kaszy jaglanej, szpinaku, papryki i pomidorów suszonych

Potrawa z ciecierzycy, kaszy jaglanej, szpinaku, papryki i pomidorów suszonych

Zapiekanka z kaszy jaglanej z pieczarkami i szpinakiem. Pyszne, łatwe i pełnowartościowe danie obiadowe, choć nie jedno a trzy garnkowe, właściwie robi się samo
1 Zapisać
zapiekane pieczarki z pastą jajeczną z boczkiem i szczypiorkiem

zapiekane pieczarki z pastą jajeczną z boczkiem i szczypiorkiem

Ja bardzo lubię połączenie jajek z pieczarkami, już raz próbowaliśmy tych smaków w jajkach faszerowanych (przepis znajdziecie tu
1 Zapisać
Pieczarki faszerowane Ewy

Pieczarki faszerowane Ewy

Ewa już raz zagościła u mnie na blogu wraz z przepisem na "chińszczyznę". Dziś prezentuję Wam jej kolejny przepis, tym razem na faszerowane pieczarki
0 Zapisać
Potrawa z czerwonej soczewicy

Potrawa z czerwonej soczewicy

Paprykę kroimy na drobne kawałki i smażymy z cebulą i pieczarkamipieczarki będą rumiane. pieprz. Czas przygotowania
0 Zapisać
Pieczarki z chilli czosnkiem

Pieczarki z chilli czosnkiem

Grzyby te nie wymagają większej obróbki termicznej, przez z ich udziałem można w krótkim czasie przygotować rozmaite potrawy