Przepis na potrawy z królika

Królik duszony w winie z rozmarynem

Królik duszony w winie z rozmarynem

Królika poporcjować, posolić i popieprzyć. Padło na dawno nieobecnego w mojej kuchni królika. Upały zelżały, radość gotowania wróciła, tak jak i radość jedzenia
KRÓLIK W SOSIE ŚMIETANOWYM

KRÓLIK W SOSIE ŚMIETANOWYM

Niestety to drogie mięso, więc potrawy z niego sporządzane należą do tych bardziej wykwintnych. Królik nie należy do produktów, które spożywa się na codzień
Królik po myśliwsku

Królik po myśliwsku

No, jeszcze gdzieś po drodze warto ugotować ziemniaki Pewne jest jednak, że brak czasu rzadko będzie w przypadku tej potrawy trafną wymówką…
Delikatny królik duszony w cytrusach

Delikatny królik duszony w cytrusach

Potrawy z królika można było również zamówić w prawie każdej restauracji. W czasie pobytu we Włoszech dowiedziałam się, że jest ono bardzo cenionym mięsem w Toskanii, choćby w formie duszonej z winem i warzywami, czyli królika cacciatora, którego miałam okazję przygotowywać w czasie włoskiej lekcji gotowania
Pasztet z królika

Pasztet z królika

Pasztet pewnie robimy z różnego mięsa, jednak mięso z królika chyba najbardziej pasuje do tego typu potrawy
Pyszne ragoût z królika

Pyszne ragoût z królika

Mój sposób przygotowania potrawy (a właściwie wyłącznie punkt czwarty opisu) dotyczy slowcookera, nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by przygotować ją w piekarniku
Rosół z królikiem

Rosół z królikiem

comber i udo królika, kurzy korpus, porcja rosołowa z gęsi. por ( część biała i zielona). ziele angielskie, liście laurowe, przyprawa rosołowa, pieprz
Przepis na Klops z królika

Przepis na Klops z królika

Wbrew pozorom przygotowanie potrawy nie jest trudne. Oto klops z królikaaromatyczny sposób podania pieczonego mięsa z dodatkami