Przepis na potrawy z karkówki

11 Zapisać
Grillowana karkówka w marynacie ketchupowej

Grillowana karkówka w marynacie ketchupowej

Potrawy. Wybierz kategorię. Pieczyste. Bez kategorii (61). bułeczki jogurtowe (1). Ciasta – biszkopt (2). ciasto drożdżowe – zastosowanie (5). dania azjatyckie (3). dania dietetyczne (10). dania z makaronem (8). danie z patelni (3). domowa kiszona kapusta (1). gołąbki bez zawijania w kapuście pekińskiej (1). grzyby (3). kapusta kiszona (1). kurczaki KFC (1). pączki (1). pasztet domowy (3). pieczeń rzymska (1). szynka w pomidorach (3). pierś kurczaka (2). placki ziemniaczane (1). propozycje obiadowe (12). przekąski (6). Przekąski na zabawę (8). przetwory w słoikach (1). przystawka (2). Salatka z kapusty z marchewką i papryka oraz cebulką w słoiku (1). Sałata z kurczakiem po tajsku (1). sałatki oraz surówki (11). syrop cukrowy z imbirem (1). szczaw (1). szparagi (2). szynka wieprzowa (1). Zapiekanka makaronowa (2). ziemniaki (1). Zupy (20) awokado (1). grzyby (3). pierś kurczaka (2). szczaw (1). szparagi (2). ziemniaki (1)
6 Zapisać
Karkówka z cynamonem

Karkówka z cynamonem

karkówka - około 1 i 1/2 kgboczek gotowany,wędzony -ewentualnie surowyziemniaki marchew, liście kapustycebula, jabłkosól, pieprz, olejcynamon, ziarna jałowcawino wytrawne lub półwytrawne białe - szklanka lub dwiePrzygotowanie. Umyte mięso natrzeć solą, pieprzem i cynamonem- włożyć do lodówki na jakiś czas ( ja trzymałam całą noc)Liście kapusty sparzyć we wrzątku,obrane ziemniaki, marchew i cebule pokroić w talarkiNa dno brytfanny z przykryciem wlewamy 2-3 łyżki oleju ( tak by swobodnie rozlał się po całym dnie )Na to kładziemy obok siebie pokrojone plastry boczku, a na boczek sparzone liście kapustyNa tym układamy mięso , a na mięsie pokrojone plastry ziemniaków i marchwi (robimy to szczelnie )Po przykryciu karkówki talarkami marchwi i ziemniaków , na samym wierzchu ( na całej powierzchni ) kładziemy plastry cebuli i jedno jabłko pokrojone w ćwiartkiObficie posypujemy wierzch cynamonem, dokładamy kilkanaście ( tak ) ziaren jałowca, można tez posypać umiarkowanie pieprzem, podlać winemTak przygotowane mięso wstawiamy do gorącego piekarnika i w temp. 200 stopni C pieczemy pod przykryciem około 2 godzinOd czasu do czasu zaglądamy i podlewamy mięso winemMięso pięknie pachnie, jest soczyste i miękkieJeśli kroimy je na ciepło to na grubsze plastry, a na cieńsze uda się dopiero na zimno
Więcej przepisów na %s strony