Przepis na potrawy z boczku surowego

Czas na gęsinę bo już się jej nie boję

Czas na gęsinę bo już się jej nie boję

I gąska wcale nie potrzebuje wielu zabiegów żeby była smaczna - nie można przesadzać ani z przyprawami ani z czasem pieczenia - Szef radził podchodzić do niej z wyczuciem i uczuciem a podamy na stół pyszne potrawy i zachwycimy gości
Skład Mięsa i Jego Wartość Odżywcza

Skład Mięsa i Jego Wartość Odżywcza

Pamiętajmy, że jedynie umiejętne przyrządzenie produktu pozwoli na zachowanie jego wartości odżywczych i zdecyduje o tym, czy potrawy będą bezpieczne dla zdrowia
mini pizza z bakłażana

mini pizza z bakłażana

Kochani, czas na kolejną propozycję na imprezową przekąskę. Tym razem jest to zapiekany bakłażan z dodatkami
Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Carbonara

  Tradycyjny włoski sos Carbonara to chyba jedna z najbardziej oszukiwanych i "przekombinowywanych" potraw na świecie
"Żeleźniaki"- szare kluski

"Żeleźniaki"- szare kluski

Bazą potrawy są surowe, tarte ziemniaki bez dodatku gotowanych, jak ma to miejsce przy pyzach. Najlepiej smakują z omastą z boczku i cebuli z dodatkiem duszonej kiszonej kapusty (po przepis zapraszam tu)
involtino di salmone

involtino di salmone

Tak przygotowaną roladkę owijamy dokładnie plasterkami boczku i każdą z nich obtaczamy w mące, pozostawiamy na chwilę