Przepis na potrawy z łopatki

Łopatka obiadowa wg Aleex

Łopatka obiadowa wg Aleex

Czasami zastanawiam się, ile kobiet na świecie rozmyśla w niedzielne przedpołudnie (ewentualnie w sobotni wieczór), co przygotować na niedzielny obiad
Łopatka z cebulką zapiekana w piekarniku

Łopatka z cebulką zapiekana w piekarniku

Bardzo lubię potrawy, które można przygotować w szybki sposób, a przy tym smakują wyśmienicie. Naczynie żaroodporne natłuścić, przełożyć do niego plastry zamarynowanej łopatki, a na łopatkę plasterki czosnku
Łopatka wieprzowa z grilla

Łopatka wieprzowa z grilla

Do potrawy najlepiej smakuje zimne piwo bo gasi pragnienie i poprawia humor. łopatki wieprzowej. Łopatka wieprzowa z grilla to doskonały pomysł na obiad
Gulasz z łopatki wieprzowej

Gulasz z łopatki wieprzowej

Dziś stwierdziłam, że czas zrobić coś trochę bardziej treściwego i tak oto zapraszam na gulasz z łopatki wieprzowej
Kolety z mielonej łopatki

Kolety z mielonej łopatki

Czasami robię jakieś potrawy specjalnie pod jego gust. Mielone to ulubione danie mojego starszego syna
Bigos z łopatką wieprzową

Bigos z łopatką wieprzową

) To kolejna typowo (dla mnie) zimowa potrawa. Zdarza mi się robić go o innych porach roku lecz teraz jest zdecydowanie najlepszy
GULASZ   WIEPRZOWY

GULASZ WIEPRZOWY

Gulasz wieprzowy to fajny pomysł na obiad i bardzo chętnie jest zjadany. Podaje się go z kaszą gryczaną lub jęczmienną,kluskami śląskimi,ziemniakami,ryżem,makaronem lub plackami ziemniaczanymi,a nawet zjadamy go z pieczywem
Gulasz wieprzowy zapiekany w "naczyniu rzymskim"

Gulasz wieprzowy zapiekany w "naczyniu rzymskim"

Dzisiaj zapiekanek ciąg dalszy. ) Nie wiem jak wam, ale TeŻetowi i mnie jeszcze się nie znudziły. D Tym razem przepis z użyciem mojego najnowszego nabytku, czyli glinianego, okrągłego naczynia do zapiekania
Torcik piwny z orange curd

Torcik piwny z orange curd

Skomponowanie receptury potrawy specjalnie do piwa Książęcego Korzennego Aromatycznego okazało się wyzwaniem
Gulasz po prowansalsku

Gulasz po prowansalsku

Dziś znów kuchnia francuska, tym razem Prowansja. Jeśli ktoś lubi razem z tymiankiem można smak wzbogacić suszonymi, lawendowymi listkami