Przepis na potrawy gotowane z drobiu

14 Zapisać
Bigos na szybko tylko z drobiu

Bigos na szybko tylko z drobiu

Nie wiem czy lubicie gotować takie dania, bo ja zawsze się nastawiam kiedy będzie właśnie bigos, gołąbki czy zrazy -są to dość czasochłonne przepisy, albo takie, które trzeba przypilnować bardziej niż inne potrawy
9 Zapisać
Galaretka z drobiu

Galaretka z drobiu

Na święta nie może zabraknąć u nas galaretki z drobiu, którą wcinam masowo w I i II dzień świąt. Mięso wymoczyć
2 Zapisać
WARZYWA - gotować czy na surowo?

WARZYWA - gotować czy na surowo?

Potrawy duszone są nie tylko lekkostrawne, ale również odnajdują swoje zastosowanie w kuracjach dietetycznych
0 Zapisać
Pomidorowa potrawka z drobiu

Pomidorowa potrawka z drobiu

Ta potrawa powstała w wyniku braku czasu i ku. zdziwieniu wszystkich jej zjadaczy wyszła zachwycająco smacznie
0 Zapisać
Medaliony z gotowanego kurczaka

Medaliony z gotowanego kurczaka

Potrawy z drobiu. * ugotowane mięso z kurczaka pozostałe z rosołu (ilość taka jak z dwóch udek). mięso drobiowe gotowane
116 Zapisać
Cordon bleu

Cordon bleu

Cordon bleu powinno się robić z cielęciny, jednak podobnie jak ja, możecie skorzystać z drobiu. Cordon bleu, nazywany inaczej kotletem szwajcarskim to klasyka nad klasykami
72 Zapisać
Bombay-curry, indyjskie curry z kurczaka

Bombay-curry, indyjskie curry z kurczaka

Przygotowanie potrawy zaczyna się z reguły od zeszklenia bardzo drobno posiekanej cebuli i dodania do niej sypkich przypraw
33 Zapisać
Kolorowy ryż do obiadu

Kolorowy ryż do obiadu

Kolorowy ryż z warzywami to bardzo smaczny dodatek do dań, zwłaszcza z drobiu. Kolorowy ryż z warzywami przyrządziłam wczoraj do roladek drobiowych
19 Zapisać
C - Paella z kurczakiem, cukinią i papryką

C - Paella z kurczakiem, cukinią i papryką

owoców morza, mięsa królika, drobiu i różnych warzyw. Dziś zaproponuję Wam paellę. Sama potrawa  wywodzi się Walencji i występuje w licznych odmianach
18 Zapisać
Marchewka glazurowana

Marchewka glazurowana

Gotowe marchewki al dente podajemy do różnego rodzaju mięs, doskonale pasują do drobiu. Marchewka glazurowana to chyba jeden z najciekawszych dodatków do mięs
11 Zapisać
kurczak orientalny z brokułem

kurczak orientalny z brokułem

Jak nie mam dostępu do drobiu "szczęśliwego", to kupuję pakowany, bo wtedy mam spokojną głowę - wiem, że jest świeży, wiem, że był przebadany weterynaryjnie i sanitarnie, skąd pochodzi oraz kto jest producentem i jaki był rodzaj chowu
11 Zapisać
DOMOWY BUDYŃ WANILIOWY (KISIEL MLECZNY)

DOMOWY BUDYŃ WANILIOWY (KISIEL MLECZNY)

Mało, kto wie (wyłączając moich uczniów mam nadzieję), że prawdziwy budyń może być również potrawą słoną, którą przyrządza się zazwyczaj z warzyw, gotowanych grzybów, mięsa mielonego (drobiu lub cielęciny) lub sera
10 Zapisać
Tajemnice wołowiny

Tajemnice wołowiny

Te wszystkie informacje zdobywaliśmy wspólnie gotując potrawy z wołowiny i produktów ze sklepu Frisco
9 Zapisać
Lepkie skrzydełka Jamie’go Olivera

Lepkie skrzydełka Jamie’go Olivera

Choć przygotowanie tej potrawy nie wymagało dużego wysiłku, ani masy pieniędzy, już teraz wiem, że trudno mi będzie pobić rekord towarzyszących jej ochów i achów, mlaskań i komplementów
9 Zapisać
Fasola z kiełbasą po meksykańsku

Fasola z kiełbasą po meksykańsku

Tradycyjne smaki i potrawy" Rzeczpospolita. Spożywa się wiele drobiu, Hiszpanie i Francuzi sprowadzili do Meksyku wołowinę, która dziś stanowi bazę do wielu narodowych potraw
8 Zapisać
Zioła w kuchni

Zioła w kuchni

Ziele angielskiePotrawy mięsne, ryby, jarzyny np.    KolendraOwoce kolendry używane są do przyprawiania cielęciny, baraniny, wieprzowiny, dziczyzny, drobiu i ryb
6 Zapisać
Dieta ubogoenergetyczna

Dieta ubogoenergetyczna

dorsz, lin, mintaj, sandacz, szczupak, okoń, błękitek, flądra, morszczuk, płastuga, płoć, pstrąg strumieniowy, halibut biały, potrawy gotowane, pieczone w folii, pergaminie, na grillu, w kombiwarze, duszone bez tłuszczu
6 Zapisać
Sos potrawkowy wg Babci Florentyny

Sos potrawkowy wg Babci Florentyny

potrawki dodaję mus z gotowanej w rosole. przecież sos można zrobić używając wywaru z drobiu ( rosołu , bulionu) , który