Przepis na potrawy duszone i gotowane z drobiu

14 Zapisać
Bigos na szybko tylko z drobiu

Bigos na szybko tylko z drobiu

Nie wiem czy lubicie gotować takie dania, bo ja zawsze się nastawiam kiedy będzie właśnie bigos, gołąbki czy zrazy -są to dość czasochłonne przepisy, albo takie, które trzeba przypilnować bardziej niż inne potrawy
2 Zapisać
WARZYWA - gotować czy na surowo?

WARZYWA - gotować czy na surowo?

Potrawy duszonenie tylko lekkostrawne, ale również odnajdują swoje zastosowanie w kuracjach dietetycznych
0 Zapisać
Pomidorowa potrawka z drobiu

Pomidorowa potrawka z drobiu

Ta potrawa powstała w wyniku braku czasu i ku. Jej całkowite. Przyprawy. zdziwieniu wszystkich jej zjadaczy wyszła zachwycająco smacznie
68 Zapisać
Bombay-curry, indyjskie curry z kurczaka

Bombay-curry, indyjskie curry z kurczaka

Przygotowanie potrawy zaczyna się z reguły od zeszklenia bardzo drobno posiekanej cebuli i dodania do niej sypkich przypraw
9 Zapisać
Tajemnice wołowiny

Tajemnice wołowiny

Te wszystkie informacje zdobywaliśmy wspólnie gotując potrawy z wołowiny i produktów ze sklepu Frisco
8 Zapisać
Zioła w kuchni

Zioła w kuchni

Ziele angielskiePotrawy mięsne, ryby, jarzyny np. *duszone gulaszowe – oregano, majeranek*mięsa tłuste i pieczenie  - rozmaryn i tymianek*drób-kura
6 Zapisać
Dieta ubogoenergetyczna

Dieta ubogoenergetyczna

dorsz, lin, mintaj, sandacz, szczupak, okoń, błękitek, flądra, morszczuk, płastuga, płoć, pstrąg strumieniowy, halibut biały, potrawy gotowane, pieczone w folii, pergaminie, na grillu, w kombiwarze, duszone bez tłuszczu
5 Zapisać
Kaczka – porady

Kaczka – porady

z przygotowaniem na bazie naszej kaczki jakiejś potrawy. Nawet kolor skóry i tłuszczu drobiu (nie tylko kaczek) pochodzących „od rolnika” jest zwykle zupełnie inny (żółty), aniżeli w przypadku ptactwa fermowego (blady, czasami prawie biały)
4 Zapisać
Podsumowanie akcji "Pora na Pomidora"

Podsumowanie akcji "Pora na Pomidora"

Potrawy z kaloriamiii. Przepraszam Was, że tyle to trwało, ale w końcu udało mi się napisać podsumowanie akcji "Pora na pomidora"
1 Zapisać
Porady kulinarne - mięso

Porady kulinarne - mięso

Przy kupowaniu drobiu (także dzikiego ptactwa) zwracaj uwagę na następujące rzeczy. Co robić, żeby twarda wołowina albo zleżały drób były miękkie i delikatne
1 Zapisać
Multicooker i policzki wołowe z warzywami na parze

Multicooker i policzki wołowe z warzywami na parze

warzyw, ryb, mięsa, owoców morza, ryb, drobiu i innych. Wydawało mi się że już żadne sprzęt kuchenny mnie nie zaskoczy, że o gotowaniu wiem wszystko
1 Zapisać
Na polskim stole krĂłluje bigos

Na polskim stole krĂłluje bigos

Moşna teş do całej potrawy dodać szynkę pokrojoną w kostkę. Zamiast specjalnie uduszonej wołowiny, moşna dodać resztki wołowej pieczeni, będą nawet lepsze
1 Zapisać
Skład Mięsa i Jego Wartość Odżywcza

Skład Mięsa i Jego Wartość Odżywcza

Pamiętajmy, że jedynie umiejętne przyrządzenie produktu pozwoli na zachowanie jego wartości odżywczych i zdecyduje o tym, czy potrawy będą bezpieczne dla zdrowia
1 Zapisać
Zupa pieczarkowa z majerankiem

Zupa pieczarkowa z majerankiem

) Jestem "grzybiarką" od urodzenia i w życiu nie splamiłam się kupnem grzybów szlachetnych (czy to suszonych, czy mrożonych czy świeżych), więc i potrawy z kurkami (oraz innymi grzybami leśnymi) muszą poczekać do mojego urlopu
0 Zapisać
Bigos na golonce

Bigos na golonce

Nazwa potrawy pochodzi prawdopodobnie od niemieckiego słowa Beiguss, oznaczającego sos. , różnych rodzajach mięsa (wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny, drobiu, kiełbasy) i suszonych grzybach
0 Zapisać
Letnie przepisy na grilla z piwem

Letnie przepisy na grilla z piwem

W związku z czym nie musimy się martwić, że dodając piwo do potrawy dodamy do niego alkohol. Ten przepis stosuje się do wieprzowiny duszonej na wolnym ogniu przez długi czas
0 Zapisać
Risotto z drobiem, z perliczką

Risotto z drobiem, z perliczką

każdy spodziewa się potrawy z ryżu podsmażonego na tłuszczu i. ugotowanego na rosole z dodatkami, po ugotowaniu wymieszanego z
0 Zapisać
Ale Pasztet! Zobacz, co jadał Jan III Sobieski i Juliusz Cezar!

Ale Pasztet! Zobacz, co jadał Jan III Sobieski i Juliusz Cezar!

W przeciwieństwie do współczesnej wersji potrawy pasztety początkowo robiono z drobno pokrojonych kawałków mięsa złączonych za pomocą żółtek