Przepis na poledwice

2 Zapisać
Szaszlyki marynowane

Szaszlyki marynowane

750 g surowej poledwicy wieprzowej 3 czerwone cebule 2 straki papryki czerwonej sok z 1cytryny 3 lyzki sosu worchester 60 ml oleju sol, pieprz Poledwice pokroic na kawalki,
1 Zapisać
SALATKA  Z  RUKOLA I  BRESAOLA

SALATKA Z RUKOLA I BRESAOLA

Do salatki dodalam bresaole czyli suszona wolowa poledwice. Lekka salatka, prosta  w wykonaniu a przy tym smaczna
26 Zapisać
Poledwiczki wieprzowe w szynce serrano

Poledwiczki wieprzowe w szynce serrano

- poledwica wieprzowa- 6-8 plasterkow szynki serrano, moze byc parmenska- oliwa- 2 zabki czosnku- miod- musztarda- tymianek- sol i pieprz Poledwice kroimy w 3 cm plastry
16 Zapisać
Poledwica wieprzowa pieczona z coppa, jesienne grzyby i zurawina

Poledwica wieprzowa pieczona z coppa, jesienne grzyby i zurawina

Poledwice natrzec sola i pieprzem. Jesien. piekna sloneczna i jeszcze dosc ciepla jesien, zachwyca swoimi kolorami
9 Zapisać
BOEUF STROGONOFF

BOEUF STROGONOFF

Poledwice pokroic w paseczki, cebule w piorka i pieczarki w plasterki. Na patelni usmazyc poledwice. potrzebujemy
8 Zapisać
Polędwica wieprzowa faszerowna w sosie śliwkowym

Polędwica wieprzowa faszerowna w sosie śliwkowym

- poledwica wieprzowa- powidla- czerwone wino- suszone sliwki bez pestek- rodzynki, suszone figi lub morele- garsc orzechow wloskich- oliwa* Poledwice zostawiamy na kilka godzin w marynacie z oliwy, rozgniecionego czosnku i czerwonego wina
2 Zapisać
Polędwica wieprzowa w sosie pomarańczowym

Polędwica wieprzowa w sosie pomarańczowym

Poledwice kroimy w grube plastry i polewamy sosem. - poledwica wieprzowa- duza cebula- 4 marchewki- 2 pomarancze- 4 zabki czosnku- kostka rosolowa- sol, pieprz- ja dodaje rowniez troche slodkiego wina (Pedro Ximenez)Poledwice w calosci solimy i pieprzymy
2 Zapisać
polędwiczka smazona z cebulą

polędwiczka smazona z cebulą

ulubione ziola poledwice kroimy na plasterki, potem na male kawalki i obsmazamy na oleju. z serii - szybko, nieklopotliwie i smacznie
1 Zapisać
Poledwica z czeresniami... dosc oryginalna

Poledwica z czeresniami... dosc oryginalna

Poledwice pokroic na medaliony i doprawic sola i czarnym pieprzem. To propozycja na wiosenny, codzienny obiad, gdyz jej przygotowanie nie zjamuje duzo czasu
0 Zapisać
balsamiczne polędwiczki

balsamiczne polędwiczki

Bardzo łatwe, a przepyszne. Tak to właśnie jest, że te "niewymęczone" potrawy smakują najlepiej. Polędwice można robić na dwa sposoby
0 Zapisać
Grillowane ślimaczki z polędwicy

Grillowane ślimaczki z polędwicy

Fantastyczny sposob na grillowaną poledwice, dodatek sera i szynki znacznie podnosi jej walory smakowe, koniecznie sprobujcie
0 Zapisać
Saltimbocca z poledwicy wieprzowej// Saltimbocca de filet mignon

Saltimbocca z poledwicy wieprzowej// Saltimbocca de filet mignon

Poledwice tniemy wzdluz na bardzo cienkie i dlugie plastry. To nasz dzisiejszy obiad, ekspresowy ale wyjatkowo smaczny
0 Zapisać
Poledwiczki wieprzowe z kapeluszem serowym

Poledwiczki wieprzowe z kapeluszem serowym

W naczyniu zaroodpornym ukladamy poledwice, na kazda ukladamy "kapelusz" z serem. Kroimy poledwice w wieksze kawalki I marynujemy w papryce, pietruszce, pieprzu, czosnku- ok 20 min. Obsmazamy poledwice na patelni po 2 min z kazdej strony
0 Zapisać
Poledwica z cebula karamelizowana i serem brie

Poledwica z cebula karamelizowana i serem brie

Poledwice kroimy w plastry, solimy i pieprzymy. Ukladmy poledwice w naczyniu zaroodpornym, na kazdym kawalku polwedwicy umiesczamy lyzke cebuli karamelizowanej i plaster será brie
0 Zapisać

Mieso/poledwice w sosie miodowym.

2 poledwice. 2 poledwice. Carne en sala a la miel. Jest to bardzo stary przepis z kuchni andalusijskiej de Andalucía
0 Zapisać

Poledwica wieprzowa w ciescie

Poledwice obsmazyc na patelni ze wszystkich stron. W poprzek na plaserkach bekonu polozyc poledwice. 7 Najpierw kolejno paskami bekonu owinac poledwice ze sliwkami
0 Zapisać

Carpaccio-wloska przekaska

Poledwice wolowa podaje sie rowniez na surowo,jedynie z dodatkiem oliwy z oliwek i salaty rucoli.     Carpaccio-to ogolna nazwa przekaski z miesa wolowego,podawanego na rozne sposoby-jednak jest jedna zasada ,- mieso  krojone jest bardzo,bardzo cienko