Przepis na podgardle wieprzowe

ParĂłwki wieprzowe

ParĂłwki wieprzowe

- podgardle wieprzowe bez sk. Mięso po klasyfikacji zapeklować klasami na sucho, podgardle zasolić. - mięso wieprzowe kl
Pasztet wieprzowy

Pasztet wieprzowy

2 kg łopatki wieprzowej. W dużym garnku nastawiam wodę, mięso myję a gdy woda się zagotuję wrzucam szynkę, łopatkę i podgardle, dodaję cebulę, 2 marchewki, solę i gotuję na wolnym ogniu. 2 kg łopatki wieprzowej
Do chleba. Rillettes wieprzowe

Do chleba. Rillettes wieprzowe

Podgardle pokroiłam odkrawając i odkładając kawałeczki mięsa. Jak zrobić rillettes wieprzowe. 1 kg łopatki wieprzowej bez kości. 1 kg podgardla wieprzowego. 1 kg łopatki wieprzowej bez kości. 1 kg podgardla wieprzowego
Pasztet cielęco - wieprzowy

Pasztet cielęco - wieprzowy

25 dag karkówki wieprzowej. 25 dag podgardla wieprzowego. 50 dag wątróbki wieprzowej. 25 dag karkówki wieprzowej. 25 dag podgardla wieprzowego. 50 dag wątróbki wieprzowej
Pasztet z królika i wieprzowiny

Pasztet z królika i wieprzowiny

Królika i podgardle ugotować do miękkości z zielem i listkiem laurowym. 0,7kg podgardla (wieprzowego). listonic_content = "1 cały królik0,7kg podgardla (wieprzowego)2 cebule2 czerstwe bułki3 jajkasólpieprzziele angielskielistek laurowygałka muszkatołowa"
Rzecz o omaście

Rzecz o omaście

Nic dziwnego, że była tak pyszna, skoro Mama przygotowywała ją ze świeżutkiego wieprzowego boczku czy podgardla (dodam, że prosiak również był z dobrze znanego babcino-dziadkowego źródła, i że prosiakowi owemu podjadało się ziemniaki gotowane w parniku)
Pasztet domowy

Pasztet domowy

1 kg boczku wieprzowego lub chudego podgardla. W tym czasie upiecz w piekarniku boczek lub podgardle, około 1 godziny w 190C. 1 kg boczku wieprzowego lub chudego podgardla
No to pasztet!

No to pasztet!

5kg podgardla wieprzowego (powinno być dość tłuste)0. 5 kg łopatki wieprzowej2 średnie cebulkikilka suszonych grzybkówmłody szpinakpęczek włoszczyzny5 kulek ziela angielskiegokilka listków laurowychsólpieprz2 łyżeczki suszonego estragonu 2 łyżeczki majerankułyżeczka imbiru4 jajkanamoczona bułka kajzerka 15 plastrów cienko pokrojonego wędzonego boczkuMięso trzeba umyć i gotować do miękkości razem z włoszczyzną, suszonymi grzybkami, zielem angielskim i liśćmi laurowymi (mięsa nie solimy). 5kg podgardla wieprzowego. 5 kg łopatki wieprzowej
Domowe konserwy

Domowe konserwy

Łopatkę i podgardle mielimy w maszynce do mięsa na sitku o grubych oczkach. 1,5 kg łopatki wieprzowej. ) 1,5 kg łopatki wieprzowej
Pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy

Najpierw wrzucić podgardle,. ½ kg podgardla wieprzowego. ½ kg podgardla wieprzowego. Sprawdzona receptura rodzinna
Pasztet z wątróbek z borowikami i  żurawiną

Pasztet z wątróbek z borowikami i żurawiną

Cebulę i podgardle pokroić w kostkę. 500 mięsa wieprzowego pokrojonego w kostkę. Rozgrzać 2 łyżki oleju dodać pokrojone podgardle i cebulę a następnie dusić pod przykryciem do miękkości przez ok 30 min. Dodać mięso wieprzowe, doprawić tymiankiem i czosnkiem, obsmażać ok 5 min. 500 mięsa wieprzowego pokrojonego w kostkę
Świąteczny pasztet mojej mamy

Świąteczny pasztet mojej mamy

mięsa wieprzowego (najlepiej łopatka). podgardla wieprzowego. Pasztet. W mojej pamięci jest to coś, co mama zawsze robi na święta Wielkanocne i Bożego Narodzenia
Kiełbasa podgardlana

Kiełbasa podgardlana

Podgardle po usunięciu gruczołów i skóry solimy. - mięso wieprzowe kl. - podgardle wieprzowe (przerośnięte) 4,5kg. III rozdrabniamy na sitku 3mm, podgardle rozdrabniamy na sitku 6mm. III dodając około 10% zimnej wody, następnie dodajemy podgardle i mieszamy do uzyskania kleistej masy