Przepis na podaj indyka

INDYK PIECZONY

INDYK PIECZONY

Mięso indyka to źródło pełnowartościowego i łatwo przyswajalnego białka. Indyka poleca się również przy wielu innych dietach
211 0
Zrazy z indyka

Zrazy z indyka

Udało mi się jednak zrobić porządny obiad - pyszne zrazy z indyka. 6 plastrów mięsa z piersi indyka (o grubości ok. 6 plastrów mięsa z piersi indyka (o grubości ok
143 0
Pierś indyka w marynacie

Pierś indyka w marynacie

ok 1,5 kg pierś z indyka5 łyżek oliwy4 łyżki papryki słodkiej3 łyżki majeranku2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżka sosu sojowego1 płaska łyżeczka papryki ostrejszklanka wodyNa 24 godziny przed gotowaniem piersi, należy przygotować marynatę z wszystkich przypraw
127 0
Indyk w sosie żurawinowym z kasztanami

Indyk w sosie żurawinowym z kasztanami

  Filety z indyka polane przepysznym sosem żurawinowym, w towarzystwie duszonych kasztanów. Sos żurawinowy można oczywiście podawać również do pieczonego indyka, drobiu czy wołowiny, a jego kwasny smak swietnie się komponuje z innymi przyprawami, bakaliami również kasztanami i orzechami
57 0