Przepis na podaj indyka pl

0 Zapisać
Soczyste kotlety z indyka w jogurcie i płatkach kukurydzianych

Soczyste kotlety z indyka w jogurcie i płatkach kukurydzianych

1 kg filetu z indyka. 1 kg filetu z indyka. Mięso przygotowane w ten sposób jest delikatne i soczyste. Wszystko za sprawą marynaty z jogurtu
201 Zapisać
Udziec z indyka

Udziec z indyka

Tym razem na moim stole zagościł pieczony udziec z indyka. Sekret smaku mięsa tkwi w odpowiedni zamarynowaniu indyka
54 Zapisać
Indyk faszerowany bakaliami w aromatycznej marynacie

Indyk faszerowany bakaliami w aromatycznej marynacie

  Przepis na marynatę z magazynu Kuchnia , podaję ze zmienionymi proporcjami. Wiedziałam od początku, że chcę przyrządzić indyka - bo uwielbiam jego mięso
29 Zapisać
Piersi indyka w śmietanie

Piersi indyka w śmietanie

Na patelni rozgrzać olej i położyć plastry mięsa. Piersi indyka pokroić w 1 cm plastry, doprawić solą, cytrynowym pieprzem
28 Zapisać
Saszetki indyka nadziewane porem i sosem

Saszetki indyka nadziewane porem i sosem

Przygotowanie nadzienia – pora dokładnie umyć, pokroić w cienkie plasterki. Pierś indyka pociąć na plastry o szerokości 1 cm
25 Zapisać
Pieczony indyk nadziewany suszonymi owocami

Pieczony indyk nadziewany suszonymi owocami

Większości z nas mięso z indyka kojarzy się z czymś nudnym, suchym i generalnie mało aromatycznym. Dzień przed planowanym pieczeniem należy go całą noc moczyć w solance
20 Zapisać
Indyk w marynacie

Indyk w marynacie

  Za każdym razem, bez względu na to, czy używałam mięsa z indyka czy kurczaka, rodzina była zachwycona
19 Zapisać
Indyk ze śliwkami

Indyk ze śliwkami

Bardzo lubię połączenia smaków słodkich i wytrawnych i co za tym idzie owoców z mięsem, więc postanowiłam zrobić roladę z indyka w mocno śliwkowym wydaniu
17 Zapisać
Pierś indyka zawinięta w plastry chorizo w aromatycznym sosie pomidorowym

Pierś indyka zawinięta w plastry chorizo w aromatycznym sosie pomidorowym

Na makaron wykładamy piersi indyka w pomidorach – razem z sosem i podajemy. Grillowana pierś z indyka na placku z kaszy jęczmiennej
10 Zapisać
Kawałki indyka w miodowo-czosnkowej glazurze

Kawałki indyka w miodowo-czosnkowej glazurze

Jednak delektując się tymi soczystymi mięsnymi kawałkami przenoszę się w myślach do tropikalnych plaż ukrytych w niewielkich zatoczkach, w które wdziera się bajecznie turkusowa woda i do kolorowych uliczek tętniącego życiem Bangkoku, pełnych barów i restauracji z wyśmienitym jedzeniem
9 Zapisać
Duszony indyk z żurawiną i czerwoną cebulą

Duszony indyk z żurawiną i czerwoną cebulą

Podajemy z kaszą gryczaną, kluskami śląskimi lub ryżem. filet z indyka pokrojony na kotlety o grubości około 1cm. FacebookTwitterGoogle filet z indyka pokrojony na kotlety o grubości około 1cm
9 Zapisać
Indyk w galarecie

Indyk w galarecie

Pierś indyka natrzeć solą, pieprzem i ziołami. Mięso pokroić na plastry, przełożyć owocami i zalać galaretką
8 Zapisać
Paprykowy indyk w jogurcie

Paprykowy indyk w jogurcie

Indyka myjemy i osuszamy. Pierś z indyka zalewamy jogurtem i odstawiamy do zamarynowania (najlepiej na noc)
8 Zapisać
Indyk w cieście

Indyk w cieście

Następnie pokrój je na nieduże plastry, które rozbij tłuczkiem. Kiedy cebula będzie już zarumieniona dodaj obrane i posiekane w plastry pieczarki
6 Zapisać
Indyk z porami i estragonem w białym sosie

Indyk z porami i estragonem w białym sosie

Więc teraz na szybko, przed wyjściem do pracy, podaję Wam przepis. Indyka pokroić w plastry, oprószyć solą i pieprzem
5 Zapisać
Indyk w ciemnym sosie

Indyk w ciemnym sosie

Intensywna i bardzo ciekawa w smaku wersja indyka - udziec w kawałkach udusiłam z dużą ilością cebuli, z dodatkiem słodkiej papryki i cynamonu, trochę na kształt czeskiego gulaszu
5 Zapisać
Indyk pieczony, marynowany w lubczyku

Indyk pieczony, marynowany w lubczyku

Udźce z indyka umyć i natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. udziec z indyka 1,6 kg (u mnie dwa duże udźce). Nie ma to jak porządny kawał mięcha…
5 Zapisać
Maślany indyk z pomarańczą

Maślany indyk z pomarańczą

— Pozostałe plasterki podkładamy pod indyka. — Umytego pod bieżącą chłodną wodą indyka osuszamy ręcznikiem papierowym