Przepis na podaj indyka pl

0 Zapisać
Soczyste kotlety z indyka w jogurcie i płatkach kukurydzianych

Soczyste kotlety z indyka w jogurcie i płatkach kukurydzianych

1 kg filetu z indyka. Mięso przygotowane w ten sposób jest delikatne i soczyste. Wszystko za sprawą marynaty z jogurtu
199 Zapisać
Udziec z indyka

Udziec z indyka

Tym razem na moim stole zagościł pieczony udziec z indyka. Sekret smaku mięsa tkwi w odpowiedni zamarynowaniu indyka
53 Zapisać
Indyk faszerowany bakaliami w aromatycznej marynacie

Indyk faszerowany bakaliami w aromatycznej marynacie

  Przepis na marynatę z magazynu Kuchnia , podaję ze zmienionymi proporcjami. Wiedziałam od początku, że chcę przyrządzić indyka - bo uwielbiam jego mięso
26 Zapisać
Piersi indyka w śmietanie

Piersi indyka w śmietanie

Na patelni rozgrzać olej i położyć plastry mięsa. Piersi indyka pokroić w 1 cm plastry, doprawić solą, cytrynowym pieprzem
25 Zapisać
Pieczony indyk nadziewany suszonymi owocami

Pieczony indyk nadziewany suszonymi owocami

Większości z nas mięso z indyka kojarzy się z czymś nudnym, suchym i generalnie mało aromatycznym. Dzień przed planowanym pieczeniem należy go całą noc moczyć w solance
24 Zapisać
Saszetki indyka nadziewane porem i sosem

Saszetki indyka nadziewane porem i sosem

Przygotowanie nadzienia – pora dokładnie umyć, pokroić w cienkie plasterki. Pierś indyka pociąć na plastry o szerokości 1 cm
20 Zapisać
Indyk w marynacie

Indyk w marynacie

  Za każdym razem, bez względu na to, czy używałam mięsa z indyka czy kurczaka, rodzina była zachwycona
19 Zapisać
Indyk ze śliwkami

Indyk ze śliwkami

Bardzo lubię połączenia smaków słodkich i wytrawnych i co za tym idzie owoców z mięsem, więc postanowiłam zrobić roladę z indyka w mocno śliwkowym wydaniu
12 Zapisać
Pierś indyka zawinięta w plastry chorizo w aromatycznym sosie pomidorowym

Pierś indyka zawinięta w plastry chorizo w aromatycznym sosie pomidorowym

Na makaron wykładamy piersi indyka w pomidorach – razem z sosem i podajemy. Grillowana pierś z indyka na placku z kaszy jęczmiennej
9 Zapisać
Indyk w galarecie

Indyk w galarecie

Pierś indyka natrzeć solą, pieprzem i ziołami. Mięso pokroić na plastry, przełożyć owocami i zalać galaretką
8 Zapisać
Kawałki indyka w miodowo-czosnkowej glazurze

Kawałki indyka w miodowo-czosnkowej glazurze

Jednak delektując się tymi soczystymi mięsnymi kawałkami przenoszę się w myślach do tropikalnych plaż ukrytych w niewielkich zatoczkach, w które wdziera się bajecznie turkusowa woda i do kolorowych uliczek tętniącego życiem Bangkoku, pełnych barów i restauracji z wyśmienitym jedzeniem
8 Zapisać
Duszony indyk z żurawiną i czerwoną cebulą

Duszony indyk z żurawiną i czerwoną cebulą

Podajemy z kaszą gryczaną, kluskami śląskimi lub ryżem. filet z indyka pokrojony na kotlety o grubości około 1cm. FacebookTwitterGoogle filet z indyka pokrojony na kotlety o grubości około 1cm
7 Zapisać
Indyk w cieście

Indyk w cieście

Następnie pokrój je na nieduże plastry, które rozbij tłuczkiem. Kiedy cebula będzie już zarumieniona dodaj obrane i posiekane w plastry pieczarki
6 Zapisać
Indyk z porami i estragonem w białym sosie

Indyk z porami i estragonem w białym sosie

Więc teraz na szybko, przed wyjściem do pracy, podaję Wam przepis. Indyka pokroić w plastry, oprószyć solą i pieprzem
5 Zapisać
Indyk pieczony, marynowany w lubczyku

Indyk pieczony, marynowany w lubczyku

Udźce z indyka umyć i natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. udziec z indyka 1,6 kg (u mnie dwa duże udźce). Nie ma to jak porządny kawał mięcha…
5 Zapisać
Indyk z pieczonymi jabłkami

Indyk z pieczonymi jabłkami

  Podajemy na ciepło. 4 golonki z indyka (ze skórą) 4-5 małych jabłek 4-5 łyżeczek rodzynek i suszonej żurawiny 4 - 5 łyżeczek ziół prowansalskich sól i pieprz oliwa z oliwek     Wykonanie
5 Zapisać
Indyk słodko - kwaśny w cieście piwnym

Indyk słodko - kwaśny w cieście piwnym

Jedną z takich przekąsek mogą być dzisiejsze kawałki indyka w cieście piwnym. 1/2 kg fileta z indyka 4 łyżki sosu sojowego 12 dag mąki jajko łyżeczka oliwy szklanka piwa (użyłam piwa Paulaner) łyżeczka cukru gałka muszkatołowa olej do smażenia cebula 1/2 strączka ostrej papryki 1 marchew 2 łyżeczki imbiru łyżka miodu kawałek chrzanu (dałam łyżeczkę ze słoiczka) łyżeczka mąki ziemniaczanej   Indyka pokroić na małe kawałeczki. ) 1/2 kg fileta z indyka
5 Zapisać
INDYK AROMATYCZNY

INDYK AROMATYCZNY

- około kilograma mięsa z indyka (bez kości) - przyprawa do gyrosa - papryka mielona (ostra) - sól i pieprz - 1 szklanka jasnego piwa - 1/2 szklanki lekkiego rosołku ( może być z kostki) Mięso oprószyć solą, pieprzem, przyprawą do gyrosa oraz odrobiną ostrej, mielonej papryki