Przepis na placek z krakersami

0 Zapisać
Rafaelo czyli kokosowy placek na krakersach po mojemu.

Rafaelo czyli kokosowy placek na krakersach po mojemu.

Dużą blachę wykładamy papierem , a następnie krakersami. Zacznę od informacji iż za tydzień ruszamy z konkursem
16 Zapisać
Domowe krakersy orkiszowe

Domowe krakersy orkiszowe

Ja swój placek pokroiłam dość od niechcenia (można ładniej. Przygotowywałam już kiedyś. krakersy z ciecierzycy i były bardzo dobre
10 Zapisać
Domowe krakersy z sezamem

Domowe krakersy z sezamem

Schłodzone ciasto trzeba rozwałkować na jak najcieńszy placek. trójkąty, które finalnie będą naszymi krakersami - UWAGA trójkątów nie odsuwamy od siebie, będziemy je oddzielać po upieczeniu
6 Zapisać
Serowe krakersy, błyskawiczna przekąska. BLW

Serowe krakersy, błyskawiczna przekąska. BLW

Rozwałkować na placek o grubości pół milimetra i pokroić w romby. Przepis pochodzi z bloga Gotuje, bo lubi, a trafiłam tam, bo szukałam pomysłu na dodatek do paprykarzu, z kaszy jaglanej i tuńczyka (przepis z bloga Filozofia Smaku wkrótce)
5 Zapisać
Krakersy serowe z czosnkiem niedźwiedzim

Krakersy serowe z czosnkiem niedźwiedzim

W dalszym ciągu wyszukuję potrawy, w których można wykorzystać czosnek niedźwiedzi. Muszę się spieszyć, bo już puszcza pączki, a kiedy już zakwitnie, będzie po nim
5 Zapisać
Domowe krakersy

Domowe krakersy

Podzielić na porcje i rozwałkować na cienki placek (ok. Gdzie ta wiosna. Miało być ciepło, a tu pada i szarówka jak w noc listopadową
4 Zapisać
"Krakersy serowo - czosnkowe"

"Krakersy serowo - czosnkowe"

Następnie kuleczkę dzielimy na dwie części i wałkujemy na bardzo cieniutki, mniej więcej milimetrowy placek
3 Zapisać
Krakersy z cebulką i siemieniem lnianym

Krakersy z cebulką i siemieniem lnianym

Ciasto dzielę na trzy części i każdą rozciągam wałkiem na cienki placek ( wcześniej blat posypuję mąką )
2 Zapisać
Czosnkowe krakersy z chia i parmezanem

Czosnkowe krakersy z chia i parmezanem

Ale analizując ich skład, to może i nawet lepiej. Domowe krakersy chodziły mi po głowie już od jakiegoś czasu - głównie dlatego, żeby dać Wam zdrowszą alternatywę tej (jednak wciąż bardzo popularnej) przekąski
2 Zapisać
Domowe krakersy z kminkiem

Domowe krakersy z kminkiem

Rozwałkowuję ciasto na bardzo cienki placek, nakłuwam go widelcem i wykrajam okrągłe ciastka. Kiedyś, w dzieciństwie bardzo lubiłam suchary, takie z kminkiem, pamiętacie
1 Zapisać
Domowe krakersy

Domowe krakersy

Szczególnie w zimowe wieczory mam ochotę pochrupać coś słonego, kupne przekąski mają masę niezdrowych dodatków
1 Zapisać
Paprykowe krakersy z serem

Paprykowe krakersy z serem

Przez to, że ostatnio miałam mniej czasu na pisanie to nagromadziło mi się dość dużo przepisów do podzielenia z Wami i sama nie wiedziałam, co wstawić
1 Zapisać
Ziarniste krakersy

Ziarniste krakersy

Przepis na te krakersy znalazłam w książce ,,Rzucam cukier" autorstwa Wilson Sarah. Brzmiał na tylko ciekawie, że od razu postanowiłam go wypróbować
1 Zapisać
Krakersy z sezamem

Krakersy z sezamem

- rozwałkowany placek przyciąć z każdej strony tak, by tworzył kwadrat. - ostrym nożem lub radełkiem do pizzy ciasto podzielić najpierw na równej szerokości paski, następnie paski podzielić na mniejsze kwadraty, na końcu kwadraciki poprzecinać wzdłuż przekątnej tworząc małe trójkąty, które finalnie będą naszymi krakersami - UWAGA trójkątów nie odsuwamy od siebie, będziemy je oddzielać po upieczeniu
0 Zapisać
Krakersy z ziarnami ( jak pieczywo chrupkie )

Krakersy z ziarnami ( jak pieczywo chrupkie )

Podsyp mąką i rozwałkuj na cienki placek. Krakersy z ziarnami. ( jak pieczywo chrupkie ). słonecznik,. sezam,
0 Zapisać
Wytrawne krakersy z komosy ryżowej

Wytrawne krakersy z komosy ryżowej

Żyjemy w coraz większym chaosie, potrzeba odnalezienia równowagi staje się ostatnio silniejsza niż kiedykolwiek
0 Zapisać
Krakersy

Krakersy

Rozwałkować na cienki placek, ponakłuwać widelcem i wykrawać dowolne kształty. Krakersy to niewątpliwie typowo imprezowa przekąska
0 Zapisać
Krakersy z solÄ… morskÄ… i czarnuszkÄ

Krakersy z solÄ… morskÄ… i czarnuszkÄ

Zagnieść i rozwałkować na cienki placek. Słone ciasteczka. Pikantny dodatek do wszelkich dipów, past i do piwa