Przepis na placek z galaretka siostry anastazji

386 Zapisać
Pawi ogon z przepisu siostry Anastazji

Pawi ogon z przepisu siostry Anastazji

Smarujemy każdy placek marmoladą i posypujemy mielonymi orzechami. galaretka pomarańczowa. galaretka agrestowa
269 Zapisać
PRZEKŁADANIEC SIOSTRY ANASTAZJI

PRZEKŁADANIEC SIOSTRY ANASTAZJI

Gdy ciasto kokosowe już przygotowaliśmy wylewamy ja na jabłka,następnie ciasto czekoladowe i ostatnia warstwa kruchego ciasta(kładziemy rozwałkowany placek)
146 Zapisać
Murzynek Siostry Anastazji

Murzynek Siostry Anastazji

Masę wyłożyć na dolny placek, następnie nałożyć górny i polać go polewą czekoladową. Skoro już dostałam na urodziny dwie książki Siostry Anastazji, to też powoli zaczynam wykorzystywać jej przepisy
128 Zapisać
Leon ciasto siostry Anastazji

Leon ciasto siostry Anastazji

Placek miodowy - krem budyniowy - krem z jabłek z czerwona galaretka - krem budyniowy - biszkopt jasny - krem budyniowy - krem z jabłek z żółtą galaretką - krem budyniowy - placek miodowy- polewa czekoladowa - wiórki kokosowe
66 Zapisać
Miodek siostry Anastazji

Miodek siostry Anastazji

- placek miodowy. Margarynę posiekać z mąką, cukrem, dodać jaja, miód i zagnieść. - placek miodowy. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, przesmażyć z masłem i do uprażonych wsypać galaretkę
15 Zapisać
Sękaczek wg siostry Anastazji

Sękaczek wg siostry Anastazji

w tortownicy zostawiamy jeden placek, wykładamy jedną część masy jabłkowej, przykrywamy drugim plackiem, wykładamy drugą część masy jabłkowej i przykrywamy ostatnim plackiem
36 Zapisać
Placek z ptasim mleczkiem

Placek z ptasim mleczkiem

galaretka. biszkoptowegoJ To ciasto z przepisu siostry. Anastazji to pyszny krem kawowy(uwielbiam), warstwa galaretki truskawkowej oraz
109 Zapisać
Sękaczek

Sękaczek

Ja piekłam każdy placek osobno, ale jeśli ktoś dobrze zna swój piekarnik może włożyć dwa ciasta na raz
31 Zapisać
5 w 1  ciasto

5 w 1 ciasto

Gorącą masę wyłożyć na placek makowo - serowy. mąki pszennej. zmielonych orzechów. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier
29 Zapisać
Afrykańczyk

Afrykańczyk

Placek biały. Afrykańczyk jest pyszny, zdecydowanie ścisła czołówka moich ulubionych ciast. Upiec placek w tem
27 Zapisać
Leon

Leon

Placek miodowy - krem budyniowy - krem z jabłek z czerwoną galaretką - krem budyniowy - biszkopt jasny - krem budyniowy - krem z jabłek z żółtą galaretką - krem budyniowy - placek miodowy
18 Zapisać
Pawi ogon

Pawi ogon

Z jednej upiec cienki placek w tem. Ciasto na rolady i drugi placek. Piękne, efektowne ciasto z książki siostry Anastazji
13 Zapisać
Ciasto Afrykańczyk

Ciasto Afrykańczyk

Składniki placek biały. Przepis pochodzi z książki Siostry Anastazji. )) Kolejne po świąteczne ciasto. Upiec placek
11 Zapisać
Przekładaniec z masą jabłkowo-budyniową

Przekładaniec z masą jabłkowo-budyniową

ale wyszło smaczne, szczególnie przez ten korzenny placek. miała być galaretka w środku, o której zapomniałam
8 Zapisać
Sękaczek

Sękaczek

Ciasto " Sękaczek " siostry Anastazji to połączenie ciasta kruchego z jabłkami i orzechami. Jeśli takie połączenie smakowe Wam odpowiada to spróbujcie zrobić a nie pożałujecie
5 Zapisać
Podsumowanie akcji "Świąteczne Słodkości!"

Podsumowanie akcji "Świąteczne Słodkości!"

Szarlotka - Moje przepisy - AniaJabłecznik Starej Jędzy - Szczypta SłodyczyZłota szarlotka - Czerwień i błękitSzarlotka szybka i sypka - Drink Eat LiveSzarlotka tortowa - Moja Kulinarna ArkadiaCiasto z połówkami jabłek - Czary GaryApple pie- amerykańska szarlotka - Słodkie nieboCynamonowy placek z jabłkami - Szybko Tanio SmacznieJaglano cynamonowa szarlotka - Healthy DreamsCynamonowy jabłecznik cappuccino - Wiem co jem
0 Zapisać
Pawi ogon

Pawi ogon

Na upieczony cienki placek wyłoşyć połowę kremu, ułoşyć rolady w niewielkich odstępach, pomiędzy rolady wylać tęşejącą galaretkę
80 Zapisać
Ogon pawia Siostry Anastazji

Ogon pawia Siostry Anastazji

Na upieczony cały placek wykładamy połowę kremu, układamy rolady, jedna przy drugiej, wzdłuż dłuższego boku ciasta, wsypujemy pomiędzy przestrzenie rolad umyte zielone winogrona, całość zalewamy tężejącą galaretką i odstawiamy w chłodne miejsce, by stężała