Przepis na pigwa do herbaty

Pigwa do herbaty - przepis

Pigwa do herbaty - przepis

Pigwa do herbaty jest bardzo prosta do przygotowania, trzeba tylko poświęcić jej trochę czasu i pokroić na plasterki ten dość twardy owoc
Pigwa w syropie do herbaty

Pigwa w syropie do herbaty

Ekologiczne owoce pigwy, zatopione w syropie, jako dodatek do gorącej herbaty, to bardzo kusząca perspektywa
Pigwa do herbaty

Pigwa do herbaty

Pigwa do herbaty zastępuje cytrynę, choć wg mnie smak herbaty z pigwą jest dużo lepszy. pigwa. Koleżanka zachwalała mi pigwę do herbaty swojej mamy
Pigwa, Polska cytryna do herbaty

Pigwa, Polska cytryna do herbaty

pigwa, dowolna ilość. Będzie syrop do herbaty za kilka dni. Co roku z sentymentem wracam do domu rodzinnego i sprawdzam co w tym razem ma dla mnie pigwowy krzew
Pigwa do herbaty

Pigwa do herbaty

Pigwa z wyglądu przypomina jabłko, a smakuje podobnie jak cytryna. Myślałam dwa dni jak zagospodarować owoce, ale że to niebywałe bogactwo witaminy C (podobno dwa razy więcej niż cytryna), to postanowiłam przygotować ją jako dodatek do herbaty
Pigwa do herbaty

Pigwa do herbaty

Syrop z imbiru i dzisiejszy z pigwy to moje ulubione, jesienne dodatki do herbaty, ktĂłre nie tylko wzbogacajÄ… jej smak, ale przede wszystkim majÄ… duĹźe walory zdrowotne
Pigwa do herbaty

Pigwa do herbaty

Podobnie jak cytryny pigwa ma kwaśny smak dlatego można ją dodawać do herbaty. Pigwa jest owocem, który nie pochłania toksyn i metali ciężkich z otaczającego ją środowiska
Pigwa w syropie korzennym do herbaty

Pigwa w syropie korzennym do herbaty

Kiszę kapustę, ponownie robię keczup z dyni (kto nie próbował, zachęcam do zrobienie, jest pyszny), nutellę jabłkową, musy jabłkowe, dşem cytrynowy i pigwę w syropie do herbaty
Karmelizowana pigwa do herbaty

Karmelizowana pigwa do herbaty

Garnek wstawiamy na mały palnik, do prowadzamy do wrzenia, a następnie gotujemy na małym ogniu aż pigwa zmieni kolor, większa część soku odparuje i zgęstnieje
Syrop z pigwy do herbaty

Syrop z pigwy do herbaty

Pigwa będzie puszczać sok, więc co kilka godzin potrząsamy słoikiem by wymieszać cukier z sokiem. Do słoików na zmianę wkładamy pigwę i cukier
Konfitura z pigwy do herbaty

Konfitura z pigwy do herbaty

Pigwa w takim wydaniu to trochę alternatywa do cytryny. Pigwa jest niezwykle wdzięczna w obróbce, nie rozpada się, a wraz z temperaturą wytwarza antycyjaninę, pigment dzięki któremu konfitura zmienia kolor na czerwony
Pigwa w syropie

Pigwa w syropie

Pigwa w syropie jest doskonałym i aromatycznym dodatkiem do herbaty. Można ją również wykorzystać do przygotowania kompotu, deseru czy ciast
Pigwa smażona w cukrze (do ciast)

Pigwa smażona w cukrze (do ciast)

Co więcej - będą dwie pieczenie przy jednym ogniu, bo zanim powstały te pyszne kandyzowane słodkości, zrobiłam jeszcze syrop z pigwy, idealny do herbaty