Przepis na pietruszka korzeń

Sos z korzenia pietruszki

Sos z korzenia pietruszki

5 dag ugotowanej pietruszki (korzeń).  . Składniki. 5 dag ugotowanej pietruszki (korzeń). 1/3 szklanki wywaru z pietruszki
Surówka z marchewki, jabłka, pora i korzenia pietruszki

Surówka z marchewki, jabłka, pora i korzenia pietruszki

1 pietruszka. 1 pietruszka. Dzisiaj proponuję Wam niezwykłą surówkę. pyszną, chrupiącą i orzeźwiającą. Por w połączeniu z mocno chrupiącą młodą marchewką, pietruszką i słodkim jabłkiem, a wszystko podkreślone smakiem lekkiego delikatnego sosu majonezowego i natki pietruszki
Zupa z korzenia pietruszki

Zupa z korzenia pietruszki

Korzeń pietruszki jest dość słodki, por również, uznałam więc, że najlepiej będzie zrobić tę zupę po tajsku
Risotto ze szparagami, korzeniem pietruszki i jajkiem w koszulce

Risotto ze szparagami, korzeniem pietruszki i jajkiem w koszulce

1 korzeń pietruszki, starty na grubej tarce. 1 korzeń pietruszki. Takim risotto można uczcić wiosnę. Słodka nuta szparagów, przełamana wytrawnym rieslingiem, orzechowa nuta pietruszki, końcowy kopniak parmezanu i rozlewające się na całe, i tak już bardzo kremowe risotto, jajko
Pietruszka Pieczona z Miodem

Pietruszka Pieczona z Miodem

Pietruszka pieczona z miodem to ostatnio moja ulubiona przekąska. Pietruszka pieczona z miodem to ostatnio moja ulubiona przekąska
Pieczona pietruszka

Pieczona pietruszka

Pieczona pietruszka jest od dawna w moim domowym menu podobnie jak inne pieczone warzywa. Pieczona pietruszka, lekko słodka świetnie pasuje z pesto
Pikantna zupa z pietruszki

Pikantna zupa z pietruszki

Kuchnia indyjska jest moją drugą ulubioną kuchnią świata. Kiedy mam ochotę na coś ostrzejszego, zawsze inspirują mnie jej smaki
Ryba w galarecie

Ryba w galarecie

Marchewki i korzeń pietruszki pokroić w kostkę. Filety z ryby pokroić w porcje. Żelatynę wsypać do 1 l przegotowanej, gorącej wody i dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia
Galaretka z łososiem

Galaretka z łososiem

Marchew, pietruszkę, selera i por obierz i umyj. Wodę wlej do garnka, dodaj warzywa i zagotuj. Do gotujących się warzyw dodaj sól, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz