Przepis na piersi z kurczaka z szybkowaru

Kurczak w aromatycznym sosie cebulowo - korzennym po staropolsku

Kurczak w aromatycznym sosie cebulowo - korzennym po staropolsku

kurczaka podziel na porcje - korpus i lotki możesz wykorzystać do ugotowania bulionu (przepis powyżej)kurczaka dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiemdelikatnie oprósz go solą i pieprzemna patelni rozgrzej tłuszcz i obsmaż porcje kurczakanatłuść szybkowar (dno i boki) masłem klarowanym lub innym tłuszczemprzełóż podsmażonego kurczaka do szybkowaruzalej kurczaka bulionemzagotuj całość bez zamykania szybkowarugdy wywar będzie już wrzeć, wsuń łyżkę pod każdy kawałek kurczaka i oddziel go od dna garnkazamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie z przepisem Etap Ipo upływie czasu gotowania przekręć zawór ciśnieniowy bez otwierania szybkowaru na wysokie ciśnienie i gotuj zgodnie z przepisem Etap IIpo ugotowaniu wyjmij kawałki kurczaka na talerz i przykryj folią aluminiowąsos powstały podczas gotowania przetrzyj przez sitkoserwuj kurczaka polanego sosem
11 0
Leczo

Leczo

na rozgrzanej patelni, bez dodatku jakiegokolwiek tłuszczu, podsmaż kiełbasępodsmażoną kiełbasę przełóż do miseczkina patelni, na której smażyła się kiełbasa, rozgrzej odrobinę olejupodsmaż na nim cebulę, do momentu, aż lekko zbrązowiejepodsmażoną cebulę przełóż do szybkowaruna patelni, na której smażyła się cebula, rozgrzej odrobinę oleju i dodaj pieczarkigdy pieczarki będą już podsmażone i delikatnie rumiane, posyp je papryką słodką i ostrą i jeszcze chwilkę podsmażajgotowe pieczarki przełóż do szybkowaru
19 0
Gotujemy przecier pomidorowy w szybkowarze

Gotujemy przecier pomidorowy w szybkowarze

rozgrzej szybkowardo rozgrzanego szybkowaru dodaj masłogdy masło będzie rozgrzane, dodaj pomidorypodsmażaj do momentu wydzielenia się sporej ilości sokudolej zimną wodę (jeśli Twoje pomidory są bardzo mięsiste i jest mało soku, zwiększ nieco ilość zimnej wody w przepisie)zamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie ze wskazówkami w ramce powyżejugotowane pomidory przetrzyj przez sitko (pamiętaj, że po przetarciu na spodzie sitka znajduje się dużo miąższu - zbierz go łyżką i dodaj do przecieru)
3 0