Przepis na piersi z kurczaka z szybkowaru

8 Zapisać

Kurczak w aromatycznym sosie cebulowo - korzennym po staropolsku

kurczaka podziel na porcje - korpus i lotki możesz wykorzystać do ugotowania bulionu (przepis powyżej)kurczaka dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiemdelikatnie oprósz go solą i pieprzemna patelni rozgrzej tłuszcz i obsmaż porcje kurczakanatłuść szybkowar (dno i boki) masłem klarowanym lub innym tłuszczemprzełóż podsmażonego kurczaka do szybkowaruzalej kurczaka bulionemzagotuj całość bez zamykania szybkowarugdy wywar będzie już wrzeć, wsuń łyżkę pod każdy kawałek kurczaka i oddziel go od dna garnkazamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie z przepisem Etap Ipo upływie czasu gotowania przekręć zawór ciśnieniowy bez otwierania szybkowaru na wysokie ciśnienie i gotuj zgodnie z przepisem Etap IIpo ugotowaniu wyjmij kawałki kurczaka na talerz i przykryj folią aluminiowąsos powstały podczas gotowania przetrzyj przez sitkoserwuj kurczaka polanego sosem
Więcej przepisów na %s strony