Przepis na pierogi z kapusta magdy gessler

Przydatne ustrojstwo :)

Przydatne ustrojstwo :)

Rozwałkowany płat ciasta kładziemy na pierogownicy, nakładamy farsz w miejsca "dziurek", przykrywamy drugim rozwałkowanym płatem ciasta, wałkujemy, aby pierogi się zlepiły, przekręcamy pierogownicę do góry nogami i voila
10 0
Nierozłączna para … czyli barszcz z krokietem

Nierozłączna para … czyli barszcz z krokietem

Po tym czasie wlewamy sok cytrynowy (ale nie cały od razu – smakujemy aby barszcz był kwaskowaty ale nie za kwaśny), dosładzamy, pieprzymy pieprzem świeżo zmielonym (Magda Gessler w swoich programach para kulinarnych przestrzega aby nie pieprzyć barszczu, ale ja nie wyobrażam sobie tego i tak dodaję pieprz do barszczu na sam koniec
1 0
'Porozmawiajmy o jedzeniu' z Anią....

'Porozmawiajmy o jedzeniu' z Anią....

Sałatka grecka, Blok czekoladowy, Toffinka, Blue cake, Zielone pierogi, Calzone, Shoarma, Leczo, Klasyczne cannelloni, Kurczak w sosie słodko- kwaśnym, Spaghetti bolognese, Zupa serowa z pulpecikami oraz oczywiście cały dział drinki i alkohole
1 0

LUBELSKIE ŚWIĘTA

WIGILIJNE PIEROGI Z KAPUSTA I GRZYBAMI. LUBELSKI KARP SMAŻONY (Magda Gessler za nim przepada). Choć bardzo lubię smaki z różnych stron Polski jednak nasze lubelskie zawsze kojarzą się z rodziną
8 0