Przepis na pierogi z żołądków drobiowych

0 Zapisać
Jak przemycić błonnik do posiłków?

Jak przemycić błonnik do posiłków?

Składnik ten jest bardzo ważny dla naszego zdrowia. Warto więc zadbać, by nie zabrakło go w diecie. Błonnik potrafi doskonale wiązać wodę
415 Zapisać
Pierogi z mięsem wg Babci Broni - najlepsiejsze!

Pierogi z mięsem wg Babci Broni - najlepsiejsze!

Na wielu blogach pojawiły się ostatnio pierogi z mięsem. Takiego smaka narobiły nam sugestywne zdjęcia, że postanowiłam i ja ugotować i wrzucić swoją wersję tych najbardziej pracochłonnych (niestety…) pyszności
2 Zapisać
Pierożki z podrobami drobiowymi i kaszą jaglaną

Pierożki z podrobami drobiowymi i kaszą jaglaną

Wałkować cienko, wykrawać krążki i lepić pierogi. nadzienie. pieprz. pieprz staropolski Ziołowy. Serca i żołądki oczyścić i ugotować z marchewką i cebulą, z dodatkiem ziela angielskiego i listka laurowego
16 Zapisać
Zioła i przyprawy

Zioła i przyprawy

GAŁKA MUSZKATOŁOWA – stosuje się ją do pikantnych farszy (pierogi, pasztety), gulaszy mięsnych, bigosu, szpinaku, kalafioru, zup (jarzynowa, grzybowa, fasolowa, cebulowa), sosu beszamelowego, dań ze skorupiaków i małży oraz do potraw słodkich ciast i deserów owocowych, puddingów owocowych
15 Zapisać
obiady za 9,99 czyli jak źle wydać 10zł

obiady za 9,99 czyli jak źle wydać 10zł

Spodobał mi się też pomysł na pierogi z kaszanką, który na pewno kiedyś wykorzystam. dwóch) żołądków drobiowych
12 Zapisać
spis rzeczy

spis rzeczy

ciasto na pierogi z żółtkami. ciasto na pierogi. gulasz z żołądków drobiowych. gęsi pipek - gulasz z gęsich żołądków
7 Zapisać
potrawka z kurczaka - gotowałam z mamą:)

potrawka z kurczaka - gotowałam z mamą:)

)warzywa z rosołu rzadko przetwarzam, ale z mięsa często robię farsz na pierogi, pasztet albo właśnie potrawkę
0 Zapisać
Grzybowy krupnik z kaszy jaglanej ze śmietaną

Grzybowy krupnik z kaszy jaglanej ze śmietaną

drobiowych) z małą ilością kaszy jaglanej. Tłumaczyłam już kiedyś , że za. krupnikami nie przepadam. Niestety tak to jest , że jestem w zdecydowanej
1 Zapisać

Pierogi z podrobami drobiowymi i pieczarkami

Farsz. 3 szklanki  mąki. 1 szklanka wody lub mleka. 25 dkg serc drobiowych. 25 dkg żołądków drobiowych. 50 dkg pieczarek lub grzybów leśnych. 3 szklanki mąki. 1 szklanka wody lub mleka. 25 dkg żołądków drobiowych. 50 dkg pieczarek
69 Zapisać

Alfabetyczny spis przepisów

Drożdżowe pierogi ze szpinakiem. Flaczki z żołądków drobiowych. Potrawka z żołądków z marchewką. Gulasz z udek drobiowych