Pierogi ruskie Magdy Gessler

Pierogi ruskie Magdy Gessler to jedno z najbardziej znanych i lubianych dań polskiej kuchni. Są one przygotowywane z ciasta drożdżowego, które jest delikatne i miękkie w dotyku. Farsz do pierogów składa się z twarogu, cebuli, jajek i przypraw. Całość jest doprawiona solą i pieprzem. Pierogi są smażone na maśle lub oleju, a następnie podawane z dodatkiem śmietany lub jogurtu naturalnego.

Pierogi ruskie Magdy Gessler są idealnym daniem na każdą okazję. Można je podawać na obiad lub kolację, a także na spotkania rodzinne lub imprezy. Są one bardzo proste w przygotowaniu i można je przygotować wcześniej i odgrzać w mikrofalówce tuż przed podaniem.

Przepis na pierogi ruskie magdy gessler

Składniki:

  1. 500 g mąki pszennej
  2. 1/4 szklanki oleju
  3. 1/4 szklanki cukru
  4. 1 łyżeczka soli
  5. 250 ml letniego mleka
  6. 25 g świeżych drożdży
  7. 500 g twarogu
  8. 2 jajka
  9. 1 cebula
  10. Sól i pieprz do smaku

Polecamy!

Jeśli szukasz pysznego dania, które będzie hitem każdego spotkania, to polecamy pierogi ruskie Magdy Gessler. Przygotujesz je szybko i bez problemu, a Twoi goście będą zachwyceni ich smakiem!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz