Przepis na piernik bez tłuszczu

24 Zapisać
piernik.

piernik.

Polewę ostudzić i polać gotowy - ostudzony piernik. Nastał 1 grudnia -  a wraz z nim, moje postanowienie aby jeszcze przed Świętami wypróbować kilka przepisów i powiem Wam, że z całą pewnością tuż przed Bożym Narodzeniem raz jeszcze zrobię ten piernik. 300 g mąki pszennej2 łyżki kakao40 g przyprawy do piernika1 łyżeczka proszku do pieczenia1,5 łyżeczki sody oczyszczonej1 szklanka cukru2 łyżki miodu1 szklanka mleka150 g masła 3 jajka3 łyżki powideł śliwkowychPolewa czekoladowa
8 Zapisać
Piernikowe Smakołyki

Piernikowe Smakołyki

Polewy rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie odciąć róg opakowania i wycisnąć na pierniki. Makę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać mielone orzechy włoskie i laskowe, przesiany cukier puder, cukier wanilinowy, jajko, mleko, aromat, przyprawę korzenną i miękkie masło
Więcej przepisów na %s strony