Przepis na pierś z kurczaka w cieście francuskim

Pierś kurczaka w cieście francuskim

Pierś kurczaka w cieście francuskim

Kilka prostych składników, zawiniętych w chłodzone ciasto francuskie, okazuję się pysznym daniem obiadowy lub przekąską na ciepło jak i na zimno
pierś z kurczaka w cieście francuskim

pierś z kurczaka w cieście francuskim

Dzisiaj pokażę Wam mój wczorajszy obiad - pierś z kurczaka w cieście francuskim. Miałam się dziś wyspać ale jak zwykle obudziłam się parę minut po szóstej
Pierś kurczaka w cieście francuskim

Pierś kurczaka w cieście francuskim

sól, pieprz. sól, pieprz. nagrzanym. 1 duży filet z kurczaka. 2 opakowania ciasta francuskiego (ja tyle potrzebowałam, ale innym wystarcza 1 opak. 250 g pieczarek. 1 łyżeczka papryki słodkiej-mielonej. 2 ząbki czosnku (ja dałam łyżeczkę mielonego). 3-4 łyżki oliwy/oleju. nagrzanym 1 duży filet z kurczaka. 2 opakowania ciasta francuskiego (ja tyle potrzebowałam, ale innym wystarcza 1 opak. 250 g pieczarek. 1 łyżeczka papryki słodkiej-mielonej. 2 ząbki czosnku (ja dałam łyżeczkę mielonego). 3-4 łyżki oliwy/oleju
Kurczak faszerowany w cieście francuskim.

Kurczak faszerowany w cieście francuskim.

Pierś z kurczaka rozciąć (nie do końca) w taki sposób, aby powstała kieszonka. Jest to dosyć popularny sposób na podanie filetów z piersi kurczaka, ale do tej pory jakoś nie było okazji, żeby go wypróbować