Przepis na pierś z indyka faszerowana

Pierś z indyka faszerowana

Pierś z indyka faszerowana

Filet z indyka oczyściłam, umyłam, osuszyłam i nasmarowałam czosnkiem, pieprzem i solą. Pieczarki obrałam, umyłam i drobno posiekałam
Faszerowana pierś z indyka

Faszerowana pierś z indyka

Pierś z indyka myjemy, osuszamy i rozkrawamy tak aby uzyskać powierzchnię w kształcie prostokąta. Dziś przedstawiam przepis na smaczną pieczeń z piersi indyka z nadzieniem
Faszerowana pierś z indyka z pieczonymi warzywami i sosem

Faszerowana pierś z indyka z pieczonymi warzywami i sosem

Jeśli i Wy czujecie się tak jak My albo macie ochotę na coś pysznego na obiad co praktycznie zrobi się samo zapraszamy na pieczonego faszerowanego indyka - z gorgonzolą, granda padano, suszonymi płatkami chili i świeżym tymiankiem, a do tego pieczona brukselka i dynia - wszystko pieczone w jednym piekarniku
Filet z piersi indyka faszerowany brązowymi pieczarkami

Filet z piersi indyka faszerowany brązowymi pieczarkami

Faszerowaną pierś z indyka możecie podać np. Brązowe pieczarkibardziej aromatyczne od białychSkładniki farszuRobiąc kieszeń na farsz, uważaj, by nie przebić mięsa na wylotMięso gotowe do pieczeniaTuż po wyjęciu z piekarnikaGotowa pieczeńFaszerowaną pierś można podać z fenkułem i selerem naciowym zapiekanymi w pomidorach Składniki farszu (na ok