Przepis na pieczona karkówka na kanapki

Karkówka pieczona

Karkówka pieczona

Pieczona pierś indyka. Karkówka nadaje się świetnie na każdą okazję –  dzięki temu, że chude mięso przerośnięte jest tłuszczykiem, po upieczeniu jest wspaniale soczyste, miękkie, delikatne i rozpływające się w ustach
58 0
Pieczona karkówka

Pieczona karkówka

Dlatego od lat piekę mięsa na kanapki. Jak wiemy nasza sklepowa wędlina na faszerowana jest jakimiś dodatkami chemicznymi że trudno je wymówić a co dopiero zapamiętać
22 0
Karkówka wolno pieczona (z goździkami)

Karkówka wolno pieczona (z goździkami)

Upieczone mięso zostawiam na noc w piekarniku, a potem schładzam w lodówce. Wyjątkowo krucha i delikatna karkówka pieczona w temperaturze 150 stopni, doskonała zarówno na zimno, do kanapek, jak i na gorąco. Umyte i osuszone mięso dokładnie nacieram przyprawami, zawijam szczelnie w folię i odkładam do lodówki na 24 godziny. Następnie piekę ją w folii aluminiowej w temperaturze 150 stopni C
16 0