Pieczona gęś przepis Magdy Gessler

Pieczona gęś to jedno z najbardziej popularnych dań w Polsce. Jest to danie, które można przygotować na specjalne okazje lub po prostu na co dzień. Przepis Magdy Gessler na pieczoną gęś jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Pieczona gęś jest idealna dla osób, które lubią smak mięsa i chcą się cieszyć pysznym daniem.

Głównym składnikiem tego dania jest oczywiście gęś. Możesz użyć świeżej lub mrożonej gęsi, ale jeśli masz możliwość, wybierz świeżego ptaka. Dodatkowo potrzebujesz warzyw, takich jak marchewka, seler i pietruszka oraz ziół, takich jak tymianek i rozmaryn.

Przepis na pieczoną gęś Magdy Gessler

Składniki:

  1. 1 kg świeżej lub mrożonej gęsi
  2. 3 marchewki
  3. 1 seler
  4. 1 pietruszka
  5. 3 gałązki tymianku
  6. 3 gałązki rozmarynu
  7. Sól i pieprz do smaku
  8. Olej do smażenia

Jeśli szukasz pomysłu na wykwintne danie, polecam Ci przygotowanie Pieczonej Gęsi według przepisu Magdy Gessler. To proste i szybkie w przygotowaniu danie, które zachwyci Twoich gości swoim smakiem. Spróbuj tego przepisu i ciesz się pyszną pieczoną gęsią!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz