Przepis na pieczenie w folii aluminiowej na patelni

Śnieżny puch bez pieczenia

Śnieżny puch bez pieczenia

Masło stopić na patelni, dodać cukier i wiórki kokosowe, smażyć całość, aż się zrumieni. Przepis został zaproponowany na wspólne wypiekanie z cyklu Ciasto na niedzielę
Migdałowiec bez pieczenia

Migdałowiec bez pieczenia

Przed podaniem posypać uprażonymi na patelni płatkami migdałów. Przygotować budyń wg przepisu na opakowaniu
pstrąg pieczony w folii

pstrąg pieczony w folii

Po przygotowaniu takiego pstrąga stwierdziłam, że już nigdy nie będę smażyć go na patelni, tylko zawsze piec w piekarniku
Jaglany kokosek z bitą smietaną (z patelni)

Jaglany kokosek z bitą smietaną (z patelni)

kawałkiem folii aluminiowej) i na małym ogniu smażę nie odkrywając, aż powierzchnia się zetnie. Kilka dni temu robiłam na patelni taką biszkoptową szarlotkę, dziś postanowiłam wykorzystać kaszę jaglaną z wczorajszego obiadu
Biszkoptowa szarlotka z patelni

Biszkoptowa szarlotka z patelni

Jeśli pokrywka ma otwór, zatykam go kawałeczkiem folii aluminiowej. Patelnię smaruję olejem, rozgrzewam i na podgrzaną wlewam ciasto
Wegański, bezglutenowy pasztet bez pieczenia

Wegański, bezglutenowy pasztet bez pieczenia

W tym czasie na patelni dusimy cebulkę, czosek, marchewkę, pietruszkę (wszytsko drobno pokrojone). Bardzo , ale to bardzo miałam na niego ochotę, wieć skoro tylko czas mi pozwolił postanowiłam go znów przyrządzić lecz teraz nieco inaczej, ale równie smacznie
Domowe batoniki owsiane (bez pieczenia)

Domowe batoniki owsiane (bez pieczenia)

Dokładnie przykryj warstwą folii aluminiowej i za pomocą ściereczki bądź wałeczka mocno ugnieć. Na suchą i mocno rozgrzaną patelnię wrzuć płatki owsiane oraz mieszankę posiekanych bakalii i chwilkę podsmaż aż płatki delikatnie zbrązowieją (mogą się bardzo szybko przypalić
Wegetariańska lazania

Wegetariańska lazania

Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę lub olej i wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i łodygi selera pokrojone w cienkie plasterki
Ryba panierowana - jak to zrobić?

Ryba panierowana - jak to zrobić?

Jeśli chcemy rybę smażyć na patelni to wlewamy oliwę lub olej ( ilość w zależności od rodzaju patelni - czasem patelnię wystarczy tylko spryskać oliwą ) i czekamy aż się tłuszcz nagrzeje