Przepis na pieczenie udek kurczaka

Tymiankowy kurczak faszerowany szpinakiem

Tymiankowy kurczak faszerowany szpinakiem

W przypadku udek wpycham farsz w miejsce po wyjętej kości. - 4 pojedyncze piersi z kurczaka lub wyluzowane ( pozbawione kości)  udka-  szpinak ( paczka mrożonego lub kilka dużych garści świeżego)- 15 dag sera feta- 3 ząbki czosnku- dwie łyżki masła- odrobina świeżo startej gałki muszkatołowej - tymianek ( świeży lub suszony)- sól, pieprz, nieco kurkumyMięso natarłam przyprawami i wycięłam w każdym kawałku "kieszonkę".     4 pojedyncze piersi z kurczaka
77 0
Udka kurczaka miodowo-musztardowe

Udka kurczaka miodowo-musztardowe

listonic_name = "Udka kurczaka miodowo-musztardowe (z coolinarnie. 8 sztuk udek z kurczaka. listonic_content = "8 sztuk udek z kurczakanatka pietruszki do posypania125ml płynnego miodu4 łyżki musztardy Dijon4 łyżki musztardy francuskiej4 łyżki białego octu winnego2 łyżki oleju słonecznikowegosól i pieprz wg uznania". 8 sztuk udek z kurczaka. 8 sztuk udek z kurczaka
42 0