Przepis na pieczenie ryby w naczyniu żaroodpornym

10 Zapisać
SZPARAGI, sos holenderski i białe ryby - tak smakuje nasz maj

SZPARAGI, sos holenderski i białe ryby - tak smakuje nasz maj

wiązki zielonych szparagów ( licząc pół wiązki na jedną porcję )filety z białej ryby ( polecam dorsza atlantyckiego)
0 Zapisać
Przepisy na drób i ryby

Przepisy na drób i ryby

Gdy marynata będzie gotowa, należy ułożyć warzywa oraz rybę w żaroodpornym naczyniu, całość zalać nią i nakryć folią do pieczenia
88 Zapisać
Dorsz pieczony pod kruszonką

Dorsz pieczony pod kruszonką

chrupiącą kruszonką to ciekawy i bardzo smaczny pomysł na podanie ryby. przygotowania sprawia, że ryba pozostaje soczysta, a jej miękkie, rozpływające
46 Zapisać
Mintaj pieczony w pomidorach

Mintaj pieczony w pomidorach

Sos pomidorowy możemy przygotować nawet dzień wcześniej i dodać go do ryby podczas pieczenia. Dodajemy do ryby podczas pieczenia (przepis poniżej)
28 Zapisać
Morszczuk z piekarnika - zdrowo i na szybko.

Morszczuk z piekarnika - zdrowo i na szybko.

Zbyt długie pieczenie spowoduje, że rybka będzie sucha i niestety ale nie będzie najsmaczniejsza. Na dno poukładać naprzemiennie plasterki cebuli i cytryny, położyć kilka gałązek koperku na które następnie ułożyć kawałki ryby
17 Zapisać
Łosoś z kokosem, czarnuszką i bazylią

Łosoś z kokosem, czarnuszką i bazylią

Pysznie i prawie dietetycznie, bo jednak co śmietanka, nawet kokosowa to kalorie. Pyszne, prawie wiosenne danie
10 Zapisać
Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym z frytkami z selera

Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym z frytkami z selera

Rybyzdrowe - tak mówi każdy rodzic do swojego dziecka. Ryba w sosie śmietanowo koperkowym to alternatywa dla tych, którzy średnio przepadają za tradycyjnie podana rybą z patelni
144 Zapisać
Pieczona ryba z warzywami

Pieczona ryba z warzywami

Następnie na wierz ryby ponownie dajemy kilka wiórek masła. Na jedną osobę przypada jeden filet ulubionej ryby
115 Zapisać
Kurczak po hiszpańsku.

Kurczak po hiszpańsku.

Ten sos będzie znakomity także do ryby, jednak podany na zimno. Kurczak zapiekany w pysznym sosie wywodzącym się z Hiszpanii
77 Zapisać
Lekka pierś z kurczaka pieczona z owocami

Lekka pierś z kurczaka pieczona z owocami

grecki, który zrobiłam do ryby i postanowiłam go wykorzystać –. Kurczak pieczony w całości smakuje. najlepiej, ale do skonsumowania takiego kurczaka potrzeba trochę
70 Zapisać
Łosoś z warzywami - coś pysznego!

Łosoś z warzywami - coś pysznego!

Łosoś jest niesamowicie smaczny, pod każdą postacią, nawet osoby nie lubiące ryby, skuszą się na kawałek wędzonego czy pieczonego, u nas dziś łosoś w duecie z warzywami, może nie za pięknie wygląda, ale smakuje obłędnie
56 Zapisać
Ryba z piekarnika na warzywach

Ryba z piekarnika na warzywach

przygotowania takiego dania możecie użyć dowolnej ryby (pstrąga, dorsza, makreli,. ryby. Zawsze kiedy jemy doradę przychodzi mi do głowy myśl, żeby
42 Zapisać
Łosoś pieczony

Łosoś pieczony

Nie wiem czemu, ale zimą rzadziej jadam ryby. Można go przyrządzić na wiele sposobów. Jednym z moich ulubionych jest ryba natarta solą, czosnkiem, obłożona cebulą, natką pietruszki i wykończona odrobiną masła
36 Zapisać
Pyszny pstrąg pieczony

Pyszny pstrąg pieczony

Czosnkiem przeciśniętym przez praskę smarujemy wnętrze ryby. Ponownie skrapiamy rybę, a resztę cytryny układamy w naczyniu żaroodpornym
22 Zapisać
Karp pieczony w piwie

Karp pieczony w piwie

Na koniec całość zalewamy piwem (piwo nie musi zakrywać ryby) i przykrywamy (pokrywką lub folią aluminiową matową stroną do góry)
12 Zapisać
Pieczona ryba po bolońsku

Pieczona ryba po bolońsku

Chcielibyście swoich gości zaskoczyć nowym daniem a może nie macie pomysłu na obiad. Ryba po bolońsku będzie świetnym wyborem
12 Zapisać
Łosoś w cieście francuskim czyli sposób na demony z przeszłości

Łosoś w cieście francuskim czyli sposób na demony z przeszłości

Ale od lat kilku na nowo odkrywam ryby - choć od płotek trzymam się nadal z daleka. Kawałki łososia w cieście ułożyć na posmarowanej oliwą blaszce lub w naczyniu żaroodpornym
11 Zapisać
Ryba zapiekana z warzywami pod parmezanową kołderką

Ryba zapiekana z warzywami pod parmezanową kołderką

To, że ryby powinno się jeść jak najczęściej, wie każdy. Trudniej z realizacją, bo nie każdy lubi, albo jest znudzony zwykłą, smażoną rybą