Przepis na pieczenie miesa wieprzowego

Pieczeń rzymska z jajkiem

Pieczeń rzymska z jajkiem

Do pieczeni można użyć mięsa wieprzowego lub łączonego. 1,2 kg mielonego mięsa wieprzowego (może być mieszane z wołowym). Podawać na ciepło pokrojoną na plastry, najlepiej z sosami, np z sosem chrzanowym (KLIK), albo na zimno z pieczywem 1,2 kg mielonego mięsa wieprzowego (może być mieszane z wołowym)
193 0
Szynka pieczona

Szynka pieczona

*Szynka pieczona* szynka wieprzowa ok 1kg sól peklowa czosnek jałowiec ziele pieprz ziarna liść laurowy tymianek świeży rozmaryn sól pieprz   Szynkę należy przed pieczeniem peklować
68 0
Leczo

Leczo

przygotowanie papryki - najbardziej czasochłonny etap, pieczenie, obieranie ze skórki i krojenieprzygotowanie pozostałych składników - podsmażanie cebuli, kiełbasy, pieczarek, pokrojenie pozostałych papryk oraz ścieranie na tarce pomidorówgotowanie potrawy pod ciśnieniem, następnie po dodaniu pomidorów gotowanie bez ciśnienia
19 0