Przepis na pieczenie miesa wieprzowego

pieczeń z łopatki wieprzowej

pieczeń z łopatki wieprzowej

Wykładamy mieso ,godzinę przed pieczeniem,by nabrało temperatury pokojowej. Polecam przepis na pieczeń z łopatki wieprzowej
Pieczeń rzymska z jajkiem

Pieczeń rzymska z jajkiem

Do pieczeni można użyć mięsa wieprzowego lub łączonego. 1,2 kg mielonego mięsa wieprzowego (może być mieszane z wołowym). Podawać na ciepło pokrojoną na plastry, najlepiej z sosami, np z sosem chrzanowym (KLIK), albo na zimno z pieczywem 1,2 kg mielonego mięsa wieprzowego (może być mieszane z wołowym)
PIECZEŃ  ŚWIĄTECZNA  Z SZYNKI

PIECZEŃ ŚWIĄTECZNA Z SZYNKI

Każdy ma swój sposób na przygotowanie pieczeni świątecznej,ja piekłam szynkę wcześniej zapeklowaną,polecam również na pieczeń karczek i łopatkę wieprzową
Pomysł na polędwiczki

Pomysł na polędwiczki

Miały być zrazy w grzybowym sosie. W najbliższym mięsnym nie było ładnej wołowiny, za to wypatrzyłam dwie dorodne polędwiczki wieprzowe
Peklowana pieczona szynka

Peklowana pieczona szynka

Szynek u nas w sklepach pod dostatek, ale tym są podobne do prawdziwych, że zawierają nawet 60% mięsa
Szynka pieczona

Szynka pieczona

*Szynka pieczona* szynka wieprzowa ok 1kg sól peklowa czosnek jałowiec ziele pieprz ziarna liść laurowy tymianek świeży rozmaryn sól pieprz   Szynkę należy przed pieczeniem peklować
Łopatka pieczona w musztardzie na Wielkanocny obiad

Łopatka pieczona w musztardzie na Wielkanocny obiad

Przygotowanie dania wymaga co prawda dwudniowej obróbki, ale nie pochłania zbyt dużo czasu oraz uwagi, więc w ferworze walki ze świątecznym pieczeniem ciast, malowaniem pisanek i sprzątaniem, przepis sprawdzi się idealnie
Leczo

Leczo

przygotowanie papryki - najbardziej czasochłonny etap, pieczenie, obieranie ze skórki i krojenieprzygotowanie pozostałych składników - podsmażanie cebuli, kiełbasy, pieczarek, pokrojenie pozostałych papryk oraz ścieranie na tarce pomidorówgotowanie potrawy pod ciśnieniem, następnie po dodaniu pomidorów gotowanie bez ciśnienia
GALANTYNA DROBIOWA W SOSIE

GALANTYNA DROBIOWA W SOSIE

Dużą zaletą tej potrawy jest również to,że przygotowuje się ją na dwa dni przed pieczeniem,mamy więc czas na przygotowanie innych potraw
szynka peklowana pieczona

szynka peklowana pieczona

Wkładamy w rękaw do pieczenia i zwiazujemy pieczemy w 180 stopniach Celsjusza 1 do 1,5 godzin na kazdy kawalek 1,5 kg miesa