Przepis na pieczenie mięsa w niskiej temperaturze łopatka

5 Zapisać
Łopatka jagnięca długo pieczona( pieczona w niskiej temperaturze)

Łopatka jagnięca długo pieczona( pieczona w niskiej temperaturze)

przed upieczeniem. Jeśli macie ochotę na kawałek soczystego, aromatycznego mięsa to to danie mogę polecić z czystym sumieniem
0 Zapisać
Łopatka z sarny pieczona w niskiej temperaturze

Łopatka z sarny pieczona w niskiej temperaturze

igły jałowca,. jagód jałowca,. ml czerwonego wytrawnego wina,. wysokiego garnka wsypać igły jałowca, zapalić, włożyć ruszt
0 Zapisać
Pulled pork czyli mięso pieczone długo, w niskiej temperaturze

Pulled pork czyli mięso pieczone długo, w niskiej temperaturze

Przekładamy kawałki mięsa na blachę z sosem, który wyciekł z mięsa i mieszamy razem. Pulled pork to wieprzowina pieczona bardzo długo w niskiej temperaturze z różnymi przyprawami
4 Zapisać
Żeberka ‘dry rub’, długo pieczone w niskiej temperaturze

Żeberka ‘dry rub’, długo pieczone w niskiej temperaturze

Niezależnie od tego, czy Wy jesteście na początku swojej kulinarnej przygody, czy jesteście już zaprawieni w bojach – warto spróbować tej techniki marynowania i pieczenia mięsa, która szczególnie dobrze sprawdza się przy przygotowywaniu żeberek
76 Zapisać
Mięso ze słoika

Mięso ze słoika

Wracamy z naszymi mięsnymi wyrobami w słoikach, które przygotowujemy we współpracy z portalem Dobra Kiełbasa
17 Zapisać
Łopatka wieprzowa wolno pieczona – pulled pork

Łopatka wieprzowa wolno pieczona – pulled pork

Podczas ostatniego mojego pobytu w Berlinie, przyjaciółka zaprowadziła nas do miejsca, gdzie podają różne pieczone mięsa
0 Zapisać
Łopatka pieczona w soli z glazurą jabłkową

Łopatka pieczona w soli z glazurą jabłkową

Najprostsze rozwiązania są czasem najlepsze. Dowodem na to na pewno jest ten przepis. Jestem przekonana, że pozwoli on każdemu przygotować perfekcyjne danie, gotowe zadziwić zarówno gości jak i samego kucharza
17 Zapisać
Świąteczna, długo pieczona łopatka wieprzowa w marynacie z wędzonej papryki

Świąteczna, długo pieczona łopatka wieprzowa w marynacie z wędzonej papryki

Długie, powolne pieczenie w niskiej temperaturze powoduje, że nabiera wyjątkowego smaku, aromatu, a przy tym jest bardzo
0 Zapisać
Pikantna pieczona łopatka w piwie i miodzie

Pikantna pieczona łopatka w piwie i miodzie

Czy może być coś lepszego, niż kawałek fajnie upieczonego mięsa. Dzięki długiemu pieczeniu w niskiej temperaturze mięso będzie bardzo miękkie i soczyste
13 Zapisać
Słoikówka

Słoikówka

Dlatego też przygotowaliśmy kilkanaście przepisów na takie właśnie słoikowe mięsa. Kontynuując testowanie mieszanek przyprawowych oferowanych przez Dobrą Kiełbasę proponujemy słoikówkę
10 Zapisać
Pasztet domowy słoikowy

Pasztet domowy słoikowy

Poniedziałek, więc zapraszamy was na mięsiwa słoikowe. Jak pewnie pamiętacie cykl ten prowadzimy razem z Dobrą Kiełbasą
9 Zapisać
Kiełbasa ze słoika

Kiełbasa ze słoika

Robię różne pieczenie z mięska mielonego, wędlinkę gotowaną, pieczoną i wędzoną - wszystkie przepisy znajdziecie tutaj
8 Zapisać
PIZZA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI ( z mąki kokosowej , low-carb, zdrowa ) + test patelni z linii TAURUS marki AMBITION

PIZZA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI ( z mąki kokosowej , low-carb, zdrowa ) + test patelni z linii TAURUS marki AMBITION

Smażenie i pieczenie na niej to sama przyjemność i nawet tym, którzy do tej pory”uciekali” od gotowania, będzie on sprawiało przyjemność
6 Zapisać
Pulled pork – wolnopieczona, szarpana wieprzowina

Pulled pork – wolnopieczona, szarpana wieprzowina

Martwiłam się, jak sobie poradzimy z taką ilością mięsa, ale zupełnie niepotrzebnie - po kilku dniach nie było po nim śladu
5 Zapisać
Pulled pork czyli wyczesana wieprzowina

Pulled pork czyli wyczesana wieprzowina

mięso potrzebuje sporo czasu na marynowanie i pieczenie. Taką porcję mięsa oczywiście ciężko zjeść na jeden raz, ale spokojnie można je odgrzewać albo wykorzystać na zimno do przygotowania kanapek czy jako dodatek do sałatek
5 Zapisać
Udziec jagnięcy - pieczeń idealna na Wielkanoc

Udziec jagnięcy - pieczeń idealna na Wielkanoc

Najpóźniej godzinę przed pieczeniem udziec wyjąć z lodówki, tak aby. Gdy tylko w kulinarnych rozmowach z przedstawicielami starszego pokolenia wspominałam jagnięce przysmaki kosztowane za granicą strofowana byłam mnogością komplikacji związanych z jej przyrządzeniem i sposobami na pozbycie się specyficznego zapachu tego mięsa
4 Zapisać
Czosnkowa mielonka ze słoika

Czosnkowa mielonka ze słoika

Właściwie nie powinienem pytać, każdy lubi. ) To tak jak kremówki, kremówki też każdy lubi. ) A nawet jeśli nie, to tę mielonkę pokochacie
4 Zapisać
Ciabatta i porchetta czyli włoski duet idealny.

Ciabatta i porchetta czyli włoski duet idealny.

Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Można użyć różnych części wieprzowiny, ale uważam, że najlepiej sprawdza się łopatka albo karkówka