Przepis na pieczenie mięs w niskich temperaturach

42 Zapisać
Schab pieczony w niskiej temperaturze

Schab pieczony w niskiej temperaturze

Wiem, że ostatnio smakosze mięs byli troszkę zaniedbywani, ale taka jest specyfika letniego menu, je się lekko z dużą ilością warzyw i owoców
14 Zapisać
Nadziewana polędwiczka wieprzowa w niskiej temperaturze

Nadziewana polędwiczka wieprzowa w niskiej temperaturze

Zwiń ciasno mięso, boki lekko wpychając w środek. Od jakiegoś czasu jestem ogromną fanką tego sposobu przyrządzania mięs, czy ryb, gdyż nie stają się suche, pozostają delikatne i soczyste
5 Zapisać
Żeberka ‘dry rub’, długo pieczone w niskiej temperaturze

Żeberka ‘dry rub’, długo pieczone w niskiej temperaturze

Przy okazji któregoś z przepisów napisałam, że uczyłam się gotowania zaczynając właśnie od mięs. Kupcie ładne, mięsne żeberka
2 Zapisać
Boczek pieczony w niskiej temperaturze

Boczek pieczony w niskiej temperaturze

Po spróbowaniu tego boczku, myślę o upieczeniu innych mięs w ten sposób. Jest niezwykle delikatny i soczysty, dosłownie rozpływa się w ustach
0 Zapisać
Udziec jagnięcy bez kości na rożnie – techniki przygotowywania mięs na rożnie itp.

Udziec jagnięcy bez kości na rożnie – techniki przygotowywania mięs na rożnie itp.

W większości przypadków pieczenie na rożnie jest najlepsze przy zamkniętej pokrywie i zmniejszonej temperaturze
17 Zapisać
Pieczony filet z indyka

Pieczony filet z indyka

Polacy pokochali mięso z indyka,które stało się trzecim po kurczaku i wieprzowinie najpopularniejszym mięsem w Polsce spożywanym na co dzień
13 Zapisać
Słoikówka

Słoikówka

Czyli po prostu odpowiednio spreparowane mięso zamknięte w słoiku. Po tym czasie napełniamy mięsem słoiki
9 Zapisać
Pulled pork czyli wyczesana wieprzowina

Pulled pork czyli wyczesana wieprzowina

mięso potrzebuje sporo czasu na marynowanie i pieczenie. Mięso długo pieczone w niskiej temperaturze ma wiele zalet
6 Zapisać
Rostbef wołowy pieczony - najlepszy do kanapek

Rostbef wołowy pieczony - najlepszy do kanapek

Mięso umyć, osuszyć i wyciąć błony. Po tym czasie mięso dokładnie osuszyć ręcznikiem, natrzeć solą i pieprzem i obsmażyć na gorącym oleju z każdej strony, aby pozamykać pory
6 Zapisać
Ciasto ptysiowe – ptysie, eklerki i churros

Ciasto ptysiowe – ptysie, eklerki i churros

W daniach wytrawnych użyte jest w Pommes dauphine (puree ziemniaczane zmieszane z ciastem ptysiowym i upieczone w formie malutkich kulek, podawane jako dodatek do mięs z sosami) i Gougère (kulki ciasta ptysiowego z serem Gruyère lub ementalerem)
6 Zapisać
Królik pieczony w winie

Królik pieczony w winie

Mięso z królika uchodzi za wyjątkowo zdrowe – ma bardzo mało tłuszczu i, podobnie jak drób, zaliczane jest do mięs jasnych
4 Zapisać
Mąki roślinne – bezglutenowe. Mąki niechlebowe, rodzaje i zastosowanie mąk bezglutenowych

Mąki roślinne – bezglutenowe. Mąki niechlebowe, rodzaje i zastosowanie mąk bezglutenowych

Pasuje do wanilii, czekolady ale też do czerwonego mięsa i grzybów. Mąki z niechlebowych zbóż (owsa, jęczmienia, prosa, gryki, ryżu i kukurydzy, itp
4 Zapisać
Czosnkowa mielonka ze słoika

Czosnkowa mielonka ze słoika

Na zewnątrz galareta, na górze smalczyk, a w środku aromatyczne mięsko. Właściwie nie powinienem pytać, każdy lubi
0 Zapisać
supersoczysta pieczona wołowina w sosie barbecue

supersoczysta pieczona wołowina w sosie barbecue

Upieczone mięso delikatnie wyławiamy z sosu i przekladamy do drugiego naczynia. Wbrew pozorom, przygotowanie dobrej wołowiny to żadna wielka filozofia (, choć większość tak myśli, więc można się trochę popisać
0 Zapisać
Delikatna szynka wieprzowa w aromatycznym sosie śliwkowym  "Sokołów - dla zdrowia seniora"

Delikatna szynka wieprzowa w aromatycznym sosie śliwkowym "Sokołów - dla zdrowia seniora"

Dieta osób starszych powinna być bogata w błonnik - kasza gryczana jest doskonałym dodatkiem do mięs dlatego warto ją często spożywać ponieważ doskonale usprawnia pracę jelit
0 Zapisać
Pomarańcze kandyzowane

Pomarańcze kandyzowane

wspaniałym dodatkiem do różnego rodzaju mięs, a jako przyprawa sprawdzą się do ciast i ciasteczek
0 Zapisać
SKWORCU - kolejne wspaniałe produkty :)

SKWORCU - kolejne wspaniałe produkty :)

Najczęściej używa się jej do dań mięsnych, gulaszu, lecza lub bogacza. Już pod koniec maja zaczęłam współpracę z firmą SKWORCU, o której możecie poczytać tutaj [klik]
0 Zapisać
Grillowanie – porady

Grillowanie – porady

Pewnym kompromisem w przypadku tłustszych mięs może być początkowo opieczenie go na ruszcie, a następnie przełożenie na tackę