Przepis na pieczenie królika

9 Zapisać
Królik po kanaryjsku

Królik po kanaryjsku

Królika po kanaryjsku czyli Conejo en salmorejo spróbowałam ostatnio w hiszpańskiej restauracji Carmen
7 Zapisać
Królik w warzywach

Królik w warzywach

Królika dzielimy na porcje, nacieramy przyprawami i odkładamy do lodówki na noc. Następnego dnia blaszkę lub brytfankę smarujemy masłem lub smalcem i przekładamy do niej królika
7 Zapisać
Pieczony królik maślany

Pieczony królik maślany

Tuż przed pieczeniem jeszcze raz odwrócić mięso. Ułożyć na nim królika w przyprawach. Podawać królika z wybranymi surówkami
6 Zapisać
Królik w musztardzie i ziołach prowansalskich, pyszny domowy przepis

Królik w musztardzie i ziołach prowansalskich, pyszny domowy przepis

Mięso królika jest delikatne i smakowite, dodatek musztardy, ziół i pomidorów dodaje nieco pikanterii subtelnemu królikowi
4 Zapisać
Królik pieczony z rozmarynem i warzywami

Królik pieczony z rozmarynem i warzywami

Składniki. tuszka królicza. kilka gałązek rozmarynu. sól, pieprz, vegeta, papryka ostra. liść laurowy. kilka ziaren ziela angielskiego
4 Zapisać
Królik pieczony w winie

Królik pieczony w winie

Mięso z królika uchodzi za wyjątkowo zdrowe – ma bardzo mało tłuszczu i, podobnie jak drób, zaliczane jest do mięs jasnych
4 Zapisać
Królik w śmietanie

Królik w śmietanie

Dania z królika pojawiają się w mojej kuchni od czasu, do czasu. Dzisiaj polecam królika w sosie śmietanowym
3 Zapisać
Pieczony królik

Pieczony królik

dwie godziny przed pieczeniem. Mięso królika po prostu uwielbiam. Mama wtedy często piekła w prodiżu królika lub baraninę
3 Zapisać
Świąteczny Królik w sosie żurawinowym

Świąteczny Królik w sosie żurawinowym

Mięso królika jest bardzo delikatne i chude. Polecam królika na święta z sosem żurawinowym który jest lekko kwaskowy
3 Zapisać
Królik w sosie własnym

Królik w sosie własnym

Proponuję dziś królika to bardzo smaczne lekkostrawne, chude i zdrowe mięso. Królika porcjujemy ,płuczemy (marynujemy)przyprawiamy solą pieprzem delikatą nacieramy czosnkiem ,majerankiem obkładamy cebulą kropimy, olejem, mieszamy i odstawiamy na cała noc do lodówki
2 Zapisać
Królik pieczony w winie

Królik pieczony w winie

Królika pociąć na kawałki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Po tym czasie królika odwrócić, by druga jego część macerowała się w oliwie i wlać do naczynia wino
1 Zapisać
Królik pieczony w piwie i miodzie oraz "Jeszcze jeden dzień"

Królik pieczony w piwie i miodzie oraz "Jeszcze jeden dzień"

Przed pieczeniem ponownie odwrócić królika i polać go melasą. A najszybszym i najlepszym - moim zdaniem - sposobem na jego przygotowanie jest pieczenie
1 Zapisać
Królik po myśliwsku

Królik po myśliwsku

Chyba najbardziej znanymi w Polsce kulinarnymi sposobami na królika są te, które zakładają jego pieczenie lub duszenie we włoszczyźnie i podanie z sosem z dodatkiem śmietany
1 Zapisać
Królik w sosie śmietanowym

Królik w sosie śmietanowym

Zapraszam na królika w sosie śmietanowym. Z królika usuwam wnętrzności i porcjuję. Ja do królika podałam domowe frytki oraz ogórki
1 Zapisać
Królik w sosie musztardowym

Królik w sosie musztardowym

Teraz królików już nie ma i chyba mi przeszło i gdy zobaczyłam tuszkę w sklepie nie mogłam się jej oprzeć by zrobić pysznego królika w sosie
1 Zapisać
Słodkie króliki z nutellą i kokosem

Słodkie króliki z nutellą i kokosem

Zwijamy prostokąt po długości, a powstały długi rulon zwijamy jak skorupę ślimaka - to brzuszek naszego królika
1 Zapisać
Królik pieczony w cydrze z jabłkami i szałwią

Królik pieczony w cydrze z jabłkami i szałwią

Uda królika natrzyj solą, pieprzem i rozgniecionym czosnkiem, odstaw do lodówki na minimum godzinę, a najlepiej na noc
0 Zapisać
Królik confit

Królik confit

tylne nogi z królika,. combry z królika,. naczynia do zapiekania włożyć pozostałe przyprawy, królika i. 4. tylne nogi z królika,