Przepis na pieczenie królika

9 Zapisać
Królik po kanaryjsku

Królik po kanaryjsku

Królika po kanaryjsku czyli Conejo en salmorejo spróbowałam ostatnio w hiszpańskiej restauracji Carmen
8 Zapisać
Królik w warzywach

Królik w warzywach

Królika dzielimy na porcje, nacieramy przyprawami i odkładamy do lodówki na noc. Następnego dnia blaszkę lub brytfankę smarujemy masłem lub smalcem i przekładamy do niej królika
8 Zapisać
Pieczony królik maślany

Pieczony królik maślany

Tuż przed pieczeniem jeszcze raz odwrócić mięso. Ułożyć na nim królika w przyprawach. Podawać królika z wybranymi surówkami
7 Zapisać
BUŁECZKI KRÓLIKI.

BUŁECZKI KRÓLIKI.

Dzisiaj mam dla Was już ostatni świąteczny przepis. Składniki na niego na pewno znajdują się w każdym domu
6 Zapisać
Królik pieczony w śmietanie z pieczarkami

Królik pieczony w śmietanie z pieczarkami

Królika myjemy , osuszamy , kroimy na mniejsze kawałki. Do naczynia żaroodpornego/blaszki wlewamy śmietankę , układamy królika oraz pieczarki
6 Zapisać
Królik w musztardzie i ziołach prowansalskich, pyszny domowy przepis

Królik w musztardzie i ziołach prowansalskich, pyszny domowy przepis

Mięso królika jest delikatne i smakowite, dodatek musztardy, ziół i pomidorów dodaje nieco pikanterii subtelnemu królikowi
6 Zapisać
Królik pieczony w winie

Królik pieczony w winie

Mięso z królika uchodzi za wyjątkowo zdrowe – ma bardzo mało tłuszczu i, podobnie jak drób, zaliczane jest do mięs jasnych
5 Zapisać
Królik pieczony z rozmarynem i warzywami

Królik pieczony z rozmarynem i warzywami

Składniki. tuszka królicza. kilka gałązek rozmarynu. sól, pieprz, vegeta, papryka ostra. liść laurowy. kilka ziaren ziela angielskiego
5 Zapisać
Królik w Maśle Koperkowym

Królik w Maśle Koperkowym

Teraz oblej królika masełkiem i podawaj. Królika podałam z ugotowanymi marchewkami typu baby. Z jakimi dodatkami podawać królika
5 Zapisać
Królik w śmietanie

Królik w śmietanie

Dania z królika pojawiają się w mojej kuchni od czasu, do czasu. Dzisiaj polecam królika w sosie śmietanowym
3 Zapisać
Pieczony królik

Pieczony królik

dwie godziny przed pieczeniem. Mięso królika po prostu uwielbiam. Mama wtedy często piekła w prodiżu królika lub baraninę
3 Zapisać
Świąteczny Królik w sosie żurawinowym

Świąteczny Królik w sosie żurawinowym

Mięso królika jest bardzo delikatne i chude. Polecam królika na święta z sosem żurawinowym który jest lekko kwaskowy
4 Zapisać
Królik w sosie własnym

Królik w sosie własnym

Proponuję dziś królika to bardzo smaczne lekkostrawne, chude i zdrowe mięso. Królika porcjujemy ,płuczemy (marynujemy)przyprawiamy solą pieprzem delikatą nacieramy czosnkiem ,majerankiem obkładamy cebulą kropimy, olejem, mieszamy i odstawiamy na cała noc do lodówki
2 Zapisać
Królik pieczony w piwie i miodzie oraz "Jeszcze jeden dzień"

Królik pieczony w piwie i miodzie oraz "Jeszcze jeden dzień"

Przed pieczeniem ponownie odwrócić królika i polać go melasą. A najszybszym i najlepszym - moim zdaniem - sposobem na jego przygotowanie jest pieczenie
2 Zapisać
Królik w sosie śmietanowym

Królik w sosie śmietanowym

Zapraszam na królika w sosie śmietanowym. Z królika usuwam wnętrzności i porcjuję. Ja do królika podałam domowe frytki oraz ogórki
2 Zapisać
Królik pieczony w winie

Królik pieczony w winie

Królika pociąć na kawałki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Po tym czasie królika odwrócić, by druga jego część macerowała się w oliwie i wlać do naczynia wino
1 Zapisać
Królik po myśliwsku

Królik po myśliwsku

Chyba najbardziej znanymi w Polsce kulinarnymi sposobami na królika są te, które zakładają jego pieczenie lub duszenie we włoszczyźnie i podanie z sosem z dodatkiem śmietany
1 Zapisać
Królik w sosie musztardowym

Królik w sosie musztardowym

Teraz królików już nie ma i chyba mi przeszło i gdy zobaczyłam tuszkę w sklepie nie mogłam się jej oprzeć by zrobić pysznego królika w sosie