Przepis na pieczenie kaczki

Kaczka luzaczka z farszem mięsno - grzybowo - jarzynowym

Kaczka luzaczka z farszem mięsno - grzybowo - jarzynowym

Farsz nałożyłam do wnętrza kaczki i całość zasznurowałam czyli krawędzie rozciętej skóry spięłam wykałaczkami tworząc drabinkę a potem zasznurowałam nicią kuchenną zaczepiając ją o końce wykałaczek i krzyżując - dokładnie zobaczycie to na zdjęciach
Pieczona kaczka faszerowana wątróbką

Pieczona kaczka faszerowana wątróbką

Do środka kaczki dajemy farsz. 0,5 kg kurzych wątróbek + z kaczki1 jajko2 łyżki masła1 łyżka bułki tartejpęczek natki pietruszkisól, pieprzSkładniki na pieczoną kaczkę
Kaczka po pekińsku

Kaczka po pekińsku

Do tej kaczki będę. przy okazji, nie wyrzucajcie wyluzowanych kości z kaczki po jej upieczeniu,. plasterki kaczki, słupki ogórka i dymki, z odrobiną sosu hoisin, zwijając je w
Kaczka pieczona z jabłkami i żurawiną

Kaczka pieczona z jabłkami i żurawiną

Jabłko pokroić w ćwiartki, wymieszać z żurawiną i nałożyć do kaczki. Tłuszcz z kaczki można wykorzystać do wykonania rillettes de canard czyli smarowidła z kaczki
kaczka pieczona w pomarańczach i nie tylko

kaczka pieczona w pomarańczach i nie tylko

Kaczkę wyjmujemy z marynaty i obsmażamy ze wszystkich stron na maśle, przekładamy do naczynia żaroodpornego,a na patelnię wlewamy marynatę, doprowadzamy do wrzenia i zalewamy kaczkę, dookoła kaczki układamy ćwiartki drugiego jabłka i resztę rodzynek i żurawiny
Pieczona kaczka po wietnamsku

Pieczona kaczka po wietnamsku

1) Usunąć nadmiar tłuszczu i szyję wypatroszonej kaczki. 5) Wmieszać posiekany imbir i wetrzeć mieszankę w skórę kaczki i pod nią. 9) Mieszankę wetrzeć w skórę kaczki i pod nią. 11) Włożyć warzywa do środka kaczki i spiąć patyczkiem
Kaczka pieczona po pekińsku

Kaczka pieczona po pekińsku

Jest to propozycja sposobu pieczenia kaczki dla wielbicieli azjatyckich smaków. Jest to propozycja sposobu pieczenia kaczki dla wielbicieli azjatyckich smaków
Kaczka z jabłkami

Kaczka z jabłkami

Do wnętrza kaczki włożyłam. kaczki na udach. Skórka kaczki już się. kaczki jabłkami. Rozłożyłam je dookoła kaczki
Chrupiąca kaczka z aromatycznej solanki, wolno pieczona w całości

Chrupiąca kaczka z aromatycznej solanki, wolno pieczona w całości

Dokładnie oczyszczamy skórkę kaczki z resztek przypraw –można ją opłukać pod bieżącą wodą. Nie nakłuwamy kaczki podczas pieczenia – pieczemy ją długo, cały tłuszcz z mięsa który ma się wytopić wytopi się i tak, nam zależy na tym, by mięso zostało jak najbardziej soczyste
Kaczka w aromacie rozmarynowym z grillowanymi gruszkami

Kaczka w aromacie rozmarynowym z grillowanymi gruszkami

Jeśli lubicie aromat rozmarynu, to jest to wyjątkowo aromatyczna wersja kaczki. Do przygotowania takiej kaczki zainspirował mnie przepis Pascala z Kuchni Lidla ale jak zwykle zrobiłam po swojemu, z takimi dodatkami jakie lubimy
Kaczka pieczona na ziemniakach

Kaczka pieczona na ziemniakach

30 min, pieczenie. Kolejny, bardzo prosty sposób na kaczkę. Tym razem w asyście ziemniaków, ale równie dobrze sprawdzą się bataty lub po prostu ulubione warzywa, na których położymy mięso
Kaczka faszerowana

Kaczka faszerowana

Gotowy farsz nałóż na skórę kaczki i zroluj tak, aby skóra w miejscu zetknięcia zachodziła na siebie około 2cm
Kaczka faszerowana pieczarkami

Kaczka faszerowana pieczarkami

Przed pieczeniem dofaszerować kaczkę pokrojonymi  dość drobno pieczarkami. W sumie zawsze bałam się kaczki, że niby to trudne i w ogóle