Przepis na pieczenie chleba z mąki krupczatki

3 Zapisać
Nie z każdej mąki będzie chleb

Nie z każdej mąki będzie chleb

  Napiszę o mąkach do pieczenia ciast i chleba, które kupuję, używam i lubię. )Podstawowe typy mąk używanych do wypieku chleba i ciast
5 Zapisać
Chleb z ziemniakami

Chleb z ziemniakami

Dodatek ziemniaków przedłuża świeżość chleba. Drożdże rozrobić z częścią mleka i cukrem, posypać odrobiną mąki
4 Zapisać
Lepki chleb bananowy

Lepki chleb bananowy

Powiem tak, lepki chleb bananowy jest wyśmienity, a jego przygotowanie zajmuje dosłownie dziesięć minut, więc nie będziecie mieli wymówki, że nie macie czasu na pieczenie
4 Zapisać
Mąki roślinne – bezglutenowe. Mąki niechlebowe, rodzaje i zastosowanie mąk bezglutenowych

Mąki roślinne – bezglutenowe. Mąki niechlebowe, rodzaje i zastosowanie mąk bezglutenowych

Stosowana jako substytut glutenu razem z innymi mąkami przy pieczeniu chlebawcześniej uwodniona i podgrzana jest bardzo spoista
3 Zapisać
DOMOWY CHLEB PSZENNO-ZYTNI

DOMOWY CHLEB PSZENNO-ZYTNI

ziarna kminku do posypania chleba. DOMOWY CHLEB PSZENNO-ŻYTNI. ziarna kminku do posypania chleba. Moi Drodzy, przedstawiam Wam dzisiaj przepis na niezwykle prosty, domowy chleb pszenno-żytni
3 Zapisać
O mące – typy, rodzaje i zastosowanie mąk. Jak wybrać odpowiednią mąkę? Bajka o glutenie.

O mące – typy, rodzaje i zastosowanie mąk. Jak wybrać odpowiednią mąkę? Bajka o glutenie.

Do produkcji chleba czy ciast używamy mąk piekarskich – najczęściej pszennych i żytnich. Czy na pewno wiecie, jakiej mąki używać do poszczególnych wypieków i która da najlepsze rezultaty
3 Zapisać
Pyszny Chleb Z Ziarnami.

Pyszny Chleb Z Ziarnami.

Ciasto powinno być kleiste i płynne, jeśli jest zbyt rzadkie można dodać trochę mąki. Pyszny chlebek wieloziarnisty
3 Zapisać
Chleb z ziarnami ( wieloziarnisty ) – przepis

Chleb z ziarnami ( wieloziarnisty ) – przepis

Bardzo prosty w wykonaniu chleb, który jest źródłem cennych witamin i mikroelementów. Można napisać, że jest to chlebek zdrowia
3 Zapisać
Chleb z kminkiem i prażoną cebulką

Chleb z kminkiem i prażoną cebulką

Tym razem wypieczony z mąki żytniej, z dodatkiem suszonej prażonej cebulki oraz kminku. A przepis bardzo prosty
2 Zapisać
Chleb włoski

Chleb włoski

mąka do posypania chleba lub sezam. Lekki chlebek pszenny, pieczony z mąki krupczatki. Szybki i prosty. mąka do posypania chleba lub sezam
2 Zapisać
Chleb orkiszowy II

Chleb orkiszowy II

mąki pszennej, krupczatki. Kolejny przepis na chleb z wykorzystaniem zdrowej mąki orkiszowej. Przepis jest prosty
1 Zapisać
Chleb pszenny na drożdżach, najszybszy

Chleb pszenny na drożdżach, najszybszy

Mąki wsypałam do miski, wymieszałam z drożdżami, dodałam sól oraz miód i jeszcze raz wymieszałam. Do mąki wlałam ok
1 Zapisać
pełnoziarnisty chleb cebulowo-kminkowy i śliwkowy

pełnoziarnisty chleb cebulowo-kminkowy i śliwkowy

w tym czasie przygotowuję dodatki smakowe do chleba. chleb z pełnoziarnistej mąki  z dodatkiem ziaren. Przedwiośnie
1 Zapisać
Chleb fiński

Chleb fiński

następnym razem zamiast mąki orkiszowej dam lżejszą mąkę pszenną (tortową lub krupczatkę), ziarna zanim dodam do chleba namoczę w wodzie by zbilansować ilość płynów w cieście (ziarna pochłaniają wilgoć )
0 Zapisać
chleb z  chia-szałwią hiszpańską=== chia-pane con salvia spagnolo

chleb z chia-szałwią hiszpańską=== chia-pane con salvia spagnolo

Bardzo prosty,smaczny i szybki w przygotowaniu chlebek. W tym czasie wykładamy dwie keksówki papierem do pieczenia
0 Zapisać
Sycylijski chleb Pane Ibleo oraz Sierpniowa Piekarnia

Sycylijski chleb Pane Ibleo oraz Sierpniowa Piekarnia

Zaproszenie do pieczenia jak co miesiąc dotarło od Amber choć myślałam już że tą sierpniową piekarnię pominęłam a tu okazało się że pieczemy później niż zwykle i załapałam się na wspólne pieczenie
0 Zapisać
Chleb razowy żytnio-orkiszowy na zakwasie żytnim

Chleb razowy żytnio-orkiszowy na zakwasie żytnim

Pysznego chleba nigdy w domu dość prawda. Wszystkie mąki wsypałam do miski, dodałam sól, otręby, ziarna słonecznika i drożdże i wymieszałam
0 Zapisać
Nocny chleb na sodzie

Nocny chleb na sodzie

Koszyk do wyrastania chleba lub miskę wysypałam dość obficie mąką krupczatką. Wszystkie mąki wsypałam do miski, dodałam sól, wlałam oliwę i wszystko wymieszałam