Przepis na pieczenie buraków

5 Zapisać

Sałatka z pieczonych buraków do obiadu

Długość czasu pieczenia zależy od wielkości i rodzaju buraków. 1 kg czerwonych buraków ( niezbyt dużych ). Buraki pieczemy w 180 stopniach ok 1 godziny, a kolejne pół godziny w 200 stopniach ( czas pieczenia może być krótszy w przypadku młodych buraków lub jeśli buraczki są nieduże ). Podajemy jako jarzynkę do drugiego dania 1 kg czerwonych buraków ( niezbyt dużych )
4 Zapisać

PIKANTNY KREM Z PIECZONYCH BURAKÓW

Krem z pieczonych buraków to klasyk, który na pewno znacie i lubicie. 1 kg buraków. Buraki tniemy w ćwiartki i układamy na blasze do pieczenia, główkę czosnku i cebulę przekrawamy na pół i dokładamy do buraków, skrapiamy oliwą i pieczemy w temperaturze 180 stopni 60 minut. 1 kg buraków
Więcej przepisów na %s strony