Przepis na pieczenie biszkoptu do 3bit

122 Zapisać

3 Bit na biszkopcie

Dalej mieszając, dodać resztę składników (wodę dodać na końcu). Dokładnie wymieszać. 6 jajek 1 szklanka cukru 1 czubata szklanka mąki 2-3 łyżeczki kakao 1 łyżka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody Białka ubić na sztywną pianę, dodawać powoli cukier. Ciasto wylać na blachę (40cm x 25cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 oC przez 30-40 minut (do suchego patyczka). kostka masła puszka masy krówkowej (kajmak) 400g 2 paczki krakersów Lajkonik (tych dużych paczek) dodatkowo polewa Miękkie masło utrzeć na puszysty krem, powoli po łyżce dodawać masę krówkową. pierwszy blat biszkoptu, na to 1/4 masy, następnie warstwa krakersów, ponownie 1/4 masy, warstwa krakersów, 1/4 masy, warstwa krakersów, 1/4 masy, biszkopt. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
93 Zapisać

3 Bit

Zmiksować margarynę na puch,  dodając chłodny  budyń (stopniowo dodajemy). Napój Oryginalny jest doskonałym źródłem białka, wapnia i witamin
3 Zapisać

Ciasto 3 bit

Białka ubijamy ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodajemy po łyżce cukru. Do ubitej piany dokładamy po jednym żółtku, bardzo delikatnie mieszając najlepiej drewnianą łyżką, następnie dodajemy po łyżce przesianej przez sito mąkę razem z proszkiem do pieczenia i kakaem
Więcej przepisów na %s strony