Przepis na pieczenie biszkoptu do 3bit

122 Zapisać
3 Bit na biszkopcie

3 Bit na biszkopcie

Dalej mieszając, dodać resztę składników (wodę dodać na końcu). Dokładnie wymieszać. 6 jajek 1 szklanka cukru 1 czubata szklanka mąki 2-3 łyżeczki kakao 1 łyżka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody Białka ubić na sztywną pianę, dodawać powoli cukier. Ciasto wylać na blachę (40cm x 25cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 oC przez 30-40 minut (do suchego patyczka). kostka masła puszka masy krówkowej (kajmak) 400g 2 paczki krakersów Lajkonik (tych dużych paczek) dodatkowo polewa Miękkie masło utrzeć na puszysty krem, powoli po łyżce dodawać masę krówkową. pierwszy blat biszkoptu, na to 1/4 masy, następnie warstwa krakersów, ponownie 1/4 masy, warstwa krakersów, 1/4 masy, warstwa krakersów, 1/4 masy, biszkopt. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
53 Zapisać
Ciasto "3 Bit" na Biszkopcie

Ciasto "3 Bit" na Biszkopcie

krówkową, budyniową i śmietanową tworzą bardzo smaczne ciasto, którym nie powstydzi się żadna pani (lub pan) domu
27 Zapisać
Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Ciasto ala 3 - BIT na biszkopcie

Całe jaja ubić z cukrem do osiągnięcia bardzo gęstej konsystencji (może to potrwać kilka minut). Dodać mąki wymieszane i przesiane z proszkiem do pieczenia
118 Zapisać
Ciasto Rafaello bez pieczenia

Ciasto Rafaello bez pieczenia

Idealnie sprawdzi się na Świątecznym stole czy też jako deser do popołudniowej kawy. Dodatek herbatników sprawiłby, że ciasto będzie zbyt słodkie
93 Zapisać
3 Bit

3 Bit

Zmiksować margarynę na puch,  dodając chłodny  budyń (stopniowo dodajemy). Napój Oryginalny jest doskonałym źródłem białka, wapnia i witamin
3 Zapisać
3 bit

3 bit

Gdy budyń przestygnie dodajemy masło i miksujemy na jednolitą masę. dobra rada. -2 fixy do śmietany. 6 godzin do lodówki
1 Zapisać
Big bit

Big bit

Przygotowanie biszkoptu. * Przepis na czekoladowy biszkopt zaczerpnięty z książki "Francuski Szef Kuchni" Julii Child
1 Zapisać
3 bit cytrynowy

3 bit cytrynowy

Przed nami jeszcze tylko Sylwester i Nowy Rok i wracamy do rzeczywistości. U mnie na szczęście na poziomie sprzed świąt i jestem bardzo zadowolona z tego
0 Zapisać
3 Bit

3 Bit

Przygotowanie biszkoptu. ale dobre. W drugiej misce utrzyj żółtka z cukrem i wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia i budyniem
3 Zapisać
Ciasto 3 bit

Ciasto 3 bit

Białka ubijamy ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodajemy po łyżce cukru. Do ubitej piany dokładamy po jednym żółtku, bardzo delikatnie mieszając najlepiej drewnianą łyżką, następnie dodajemy po łyżce przesianej przez sito mąkę razem z proszkiem do pieczenia i kakaem
2 Zapisać
Ciasto „3 bit”

Ciasto „3 bit”

Zaczynamy od upieczenia biszkoptu. Słodyczy w dobrym wydaniu nigdy dość. Smakuje wybornie, zakasujemy rękawy i do dzieła rodacy, bo warto
2 Zapisać
Karmelowiec czyli ciasto 3 bit bezglutenowe

Karmelowiec czyli ciasto 3 bit bezglutenowe

Nie należy dzielić ciepłego biszkoptu. Ciasto jest pyszne, idealne do popołudniowej kawy. Podstawę ciasta stanowi jedna część biszkoptu (przekrojonego)
1 Zapisać
Ciasto 3 Bit

Ciasto 3 Bit

na urodziny do synusia i córusi koleżanki. Białka ubijamy z cukrem na sztywno, stopniowo dodając po jednym żółtku
0 Zapisać
Tort czekoladowy warstwowy a la 3- BIT.

Tort czekoladowy warstwowy a la 3- BIT.

Dostałem zamówienie na ciasto. Może to nawet nie do końca zamówienie było, co raczej spełnienie zachcianki
0 Zapisać
Ciasto 3 Bit z krakersami.

Ciasto 3 Bit z krakersami.

orzechy włoskie do dekoracji. Białka oddzielić od żółtek, ubić je z cukrem a następnie dodawać żółtka ciągle ubijając
283 Zapisać
JABŁECZNIK Z BITĄ ŚMIETANĄ

JABŁECZNIK Z BITĄ ŚMIETANĄ

Spód biszkoptowy, duża ilość jabłek, bita śmietana i dodatek galaretki cytrynowej. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier
171 Zapisać
Tort czekoladowy z bitą śmietaną serkiem mascarpone i wiśniami

Tort czekoladowy z bitą śmietaną serkiem mascarpone i wiśniami

Jeden tort dla wszystkich, czy wszyscy do jednego tortu. e jednak Was nie doceniam. Tort czekoladowy z bit
33 Zapisać
" Atrakcyjna szarlotka ze śmietanową czapą "

" Atrakcyjna szarlotka ze śmietanową czapą "

nie wymaga specjalnych zdolności kulinarnych. Dodajemy cukier i nadal ubijamy. Dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując