Przepis na pieczeń z królika

Pieczeń z królika z czosnkiem

Pieczeń z królika z czosnkiem

Miękka, soczysta i pełna w smaku pieczeń z królika. Pieczeń jest banalnie łatwa i strasznie smaczna. Kiedy macie pod dostępem całego królika, możecie z reszty mięsa zrobić pasztet lub ugotować wywar
Pieczeń rzymska z królika

Pieczeń rzymska z królika

Pieczeń można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Ma niską zawartość tłuszczu, a mięso królika jest bardzo zdrowe dlatego śmiało możemy podawać je dzieciom
Jak przyrządzić królika?

Jak przyrządzić królika?

Pieczeń z królika. Dania z królikaszczególnie popularne we Francji, w Polsce niestety jest to mięso niedoceniane
Jedz i chudnij - KRÓLIK po WENECKU

Jedz i chudnij - KRÓLIK po WENECKU

Otóż natrafiłam na książkę z przepisami według receptur Casanowy i chciałabym Was dziś zabrać w podróż rozkoszy podniebienia i uchylić rąbka tajemnicy sztuki uwodzenia przy stole według Casanowy (z pomocą dania z królika)
Pieczony jeleń

Pieczony jeleń

Dziczyzna…uwielbiam, kocham, ubóstwiam. Pierwszy raz sama przygotowywałam dziczyznę w domu i nieskromnie muszę przyznać, że wyszła obłędna Ja mięso najpierw kilka miesięcy trzymałam w zamrażalniku, następnie moczyłam w maślance, kolejno w marynacie, a na koniec piekłam z warzywami
Co przygotować na Wielkanoc?

Co przygotować na Wielkanoc?

Rolowana pieczeń z karkówki. Pasztet z zająca (królika) w cieście. Wielkanoc za płotem, dlatego na prośbę Pauli, czytelniczki bloga, zrobiłam dla was małe zestawienie
Delikatny królik w wiśniowym sosie

Delikatny królik w wiśniowym sosie

Kiedy królik jest gotowy, odcedzamy sos (królika przykrywamy, żeby zachował temperaturę). Delikatny królik w wiśniowym sosie to wspaniały pomysł na kolację dla dwojga czy świąteczny obiad
Dip pomidorowy

Dip pomidorowy

Pieczeń rzymska (klops). Pierogi z szybkim farszem (dla leniwych). Pączki. Zupa czekoladowa. Murzynek Eli. Zupa-krem z selerów
Dufinki

Dufinki

Pieczeń rzymska (klops). Pierogi z szybkim farszem (dla leniwych). Pączki. Zupa czekoladowa. Murzynek Eli. Zupa-krem z selerów
Zioła i przyprawy

Zioła i przyprawy

Rośliny wykorzystywano w celach leczniczych i kulinarnych już w starożytnym Egipcie, Chinach i Babilonie