Przepis na pieczarki faszerowane serem

Baklazan faszerowany miesem mielonym z pieczarkami i serem

Baklazan faszerowany miesem mielonym z pieczarkami i serem

Smażymy kilka minut i dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. > Na blogu mieliście już okazję zobaczyć faszerowane bakłażany w wersji wegetariańskiej i mięsnej, a tym razem proponuję Wam bardzo aromatyczna wersję z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Pieczarki faszerowane jajkiem, marchewką i jarmużem, zapieczone pod serem pleśniowym

Pieczarki faszerowane jajkiem, marchewką i jarmużem, zapieczone pod serem pleśniowym

 Radzimy obserwować pieczarki, raczej potrzymać je dłużej w piekarniku, niż wyjmować za wcześnie. 500 g pieczarek2 duże jajka (można 3 małe)jarmuż (kilka liści)2 marchewki (średniej wielkości)ser z niebieską pleśnią (lub inny o zdecydowanym smaku)wędzona ostra papryka (można zastąpić zwykłą)2 łyżeczki pasty węgierskiej (opcjonalnie)sól, pieprzPieczarki myjemy i wydrążamy środki.  Gotowym farszem napełniamy pieczarki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
Faszerowane pieczarki z  serem

Faszerowane pieczarki z serem

Pieczarki,mięso i ogórek kwaszony. Pieczarki myjemy i małym noşykiem wydrąşamy środki, delikatnie posypujemy solą