Przepis na peklowanie na mokro

Boczek rolowany z szynkowaru

Boczek rolowany z szynkowaru

Przyprawy można dodać według własnego uznania. Wykonanie. Z boczku odcinamy skórę i dopasowujemy go do wysokości i grubości szynkowaru ja przeciąłem go po całości na grubości zostawiając chudą część do szynkowaru
9 0
Polędwiczki wędzone

Polędwiczki wędzone

Wykonanie. Peklujemy na mokro 5 dni 80 g peklo soli na litr wody +trochę zgniecionego czosnku. Pozostawiamy do ociekania najlepiej w chłodnym i przewiewnym pomieszczeniu 6-8 godz. Osuszanie w wędzarni temperatura 35-45 czas godzina
5 0
Boczek rolowany wędzony

Boczek rolowany wędzony

Z lewej peklowany na mokro z prawej na sucho natarty czosnkiem i z przyprawami. Po pięciu dniach osuszamy mięso,można go trochę obić młotkiem do schabowych aby był bardziej plastyczny i zwijamy ciasno
4 0
Schab wędzony

Schab wędzony

Wykonanie. Kupujemy schab odcinamy mizdrę taka biała błona i warkocz inny kolor mięsa przyłączony do schabu podobny w wyglądzie do warkocza
3 0
Mozaika z karczku i boczku

Mozaika z karczku i boczku

-lub peklowanie na mokro według tabeli Dziadka wersja mniej słona. W zależności od tego jak chcemy peklować na sucho czy mokro tak postępujemy z mięsem
2 0